2015-03-19 15:04:32
Kia Optima novej generácie
Kia Optima novej generácie sa predstaví 1. apríla v New Yorku
Zdroj: Kia Motors

Nová Kia Optima sa predstaví 1. apríla v New Yorku, máme prvé obrázky

Nepôjde o prvoaprílový žart, ale o uvedenie novej generácie úspešného modelu.

Krátko po predstavení konceptu Sportspace na autosalóne v Ženeve príde úplne nová Optima. Kia aktuálne oznámila vo svojej miniatúrnej tlačovej správe, že vozidlo predstaví o necelé dva týždne na autosalóne v New Yorku.

Súčasná generácia sa predstavila v roku 2010. Nie je náhodou, že to bolo tiež na autosalóne v New Yorku. Novinka teda príde po piatich rokoch. Po svojom predstavení v roku 2010 na Medzinárodnom autosalóne v New Yorku sa model Kia Optima stal hnacou silou mimoriadneho rastu značky Kia vo svete. Napríklad v USA je model Kia Optima už tretí rok tretím najpredávanejším modelom spoločnosti Kia Motors.

V súčasnosti sa teda vracia značka Kia do New Yorku po piatich rokoch, aby v stredu 1. apríla 2015 na medzinárodnom autosalóne uviedla očakávanú svetovú premiéru modelu Kia Optima ďalšej generácie. Ako napovedajú prvé skice, ide o vášnivo navrhnutý a dôkladne spracovaný obľúbený model v segmente stredne veľkých sedanov. Kia však nič viac, podrobnejšie a bližšie zatiaľ nezverejnila. Iba sľubuje „dizajn zhmotňujúcu vášeň a dôkladnosť remeselného spracovania“.

Zdroj: Kia Motors


Prvé zverejnené obrázky naznačujú, že pôjde o sedan. Už z nich je dobre viditeľné, že by sa výsledný tvar nemal priveľmi vzďaľovať od kriviek, ktoré v Ženeve ukázal koncept Sportspace. To je mimoriadne dobrá správa, lebo dáva tušiť, že sa budeme mať na čo tešiť. No a verme, že aj v Európe, kde by mohla Optima zaujať viac, ako doteraz.

Jozef Vydra
ZDROJ: Kia Motors

Komentáre k článku


Stream naživo