2014-12-04 08:12:53
Nový Ford Focus
Nový Ford Focus je už v predaji
Zdroj: Ford motors

Nový Focus s výraznou tvárou značky Ford je už v predaji

Najnovší Ford Focus sa už dostal na náš trh a prichádza so zaujímavou cenovou ponukou.

Prináša nielen elegantný dizajn v štýle One Ford a interiér v novej úprave, ale aj modernizované motory pre Európu. Podľa očakávania znamenajú nižšiu spotrebu paliva, ktorá klesla až o 19 percent. Podpísali sa pod to hlavne 1,5-litrový zážihový motor EcoBoost a 1,5-litrový vznetový motor TDCi.

Už známe veľmi dobré jazdné vlastnosti Focusu má ešte zlepšiť vyššia tuhosť prednej časti auta s upraveným zavesením kolies a vyladené tlmiče. K tomu má prispieť aj elektrický posilňovač riadenia a rozšírený stabilizačný systém (Enhanced Transitional Stability), ktorý je použitý v automobilovom priemysle po prvý raz.

Práve tieto vlastnosti aj so spomínanými novými motormi si budem mať možnosť vyskúšať „naživo“ priamo za volantom nového Focusa. Prvé skúsenosti prinesiem z prezentácie čo najskôr. Čaká na nás konečne aj Ford Mondeo, ktorého príchod do Európy Ford toľko odkladal, až netrpezliví záujemcovia nečakali a vozia sa v iných modeloch a značkách. Či neurobili chybu, keď nepočkali, sa dozvieme už o týždeň priamo na mieste medzinárodnej prezentácie.

Zdroj: Ford motors

V novom Focuse bude možnosť v európskej premiére  vyskúšať aj vyspelý komunikačný systém SYNC 2. Jeho súčasťou je farebná dotyková obrazovka a vylepšený systém hlasového ovládania, ktorý uľahčuje prístup k ovládaniu audiosystému, navigácie, klimatizácie a mobilného telefónu.
V novom modeli sa po prvý raz predstaví aj technológia kolmého parkovania s ovládaním bez používania rúk (hands-free), ktorá pomáha vodičom pri cúvaní kolmo do parkovacieho priestoru súbežne s inými vozidlami.

Zdroj: Ford motors
Zdroj: Ford motors

No skôr, ako tieto veci budeme môcť „ochutnať“, máme pre vás dobrú správu: vieme už ceny, s ktorými prichádza nový Ford Focus na slovenský trh: Nový Ford Focus Cenník

Nový Ford Focus je v ponuke vo štvordverovej a päťdverovej verzii a vo verzii kombi, pričom prináša aj novú farbu karosérie – tmavomodrý odtieň Deep Impact Blue. „Našou predstavou bolo vniesť do dizajnu nového Focusu viac emócií s našou najnovšou tvárou značky Ford,“ uviedol Joel Piaskowski, dizajnový riaditeľ spoločnosti Ford of Europe. „Nový Focus je športovejší a prináša kultivovanejší štýl povrchovej úpravy,“ dodal. To už necháme na vašom posúdení. Pravdou je, že sa Ford snažil podľa slov Stephena Odella, prezidenta spoločnosti Ford pre Európu, Blízky východ a Afriku urobiť z dobrého ešte lepšie. Ako sa to podarilo sa môžete zatiaľ presvedčiť z niekoľkých fotografií. Dojmy z bezprostredného stretnutia s novým autom a jeho jazdných vlastností vám rád sprostredkujem počas budúceho týždňa.

Zdroj: Ford motors

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo