2014-11-18 14:30:23
Peugeot 2008 DKR
Peugeot 2008 DKR
Zdroj: Peugeot

Peugeot 2008 zmenil bojové farby, je pripravený na Dakar

Poldruha mesiaca pred štartom mení PEUGEOT 2008 DKR karbónovú čiernu uniformu za pretekársky šat.

S touto zmenou je tento „beštiálny stroj“ pripravený so všetkým elánom a silou 4x4 vrhnúť sa do najnáročnejšej automobilovej súťaže na svete.

Pretože sa blíži 4. január, postupne sa menia položky zoznamu komanda zloženého z tímov PEUGEOT, RED BULL, TOTAL  na „vybavené.“ No a spolu s tým sa vyfarbil aj aj ich hlavný predstaviteľ, 2008 DKR. Po siedmich mesiacoch v monotónnej farbe je novou zbraňou francúzskych inžinierov nový oveľa športovejší štýl. Súzvuk bielej, modrej a červenej farby predstavuje jednoznačný nástup do boja.

„ Takto je oveľa agresívnejší!“rozplýval sa s  entuziazmom Cyril Despres, ktorý je už zvyknutý na štýlové efekty na takomto type karosérie. A Stéphan Peterhansel hneď našiel spojenie novej grafiky s  jej vplyvom  na posádku: „Fakt, že je posádka obklopená bielou je super zbraň voči teplu. Už som jazdil s čiernou strechou a toto je naozaj rozdiel!“

Po najazdení niekoľkých tisícov kilometrov v posledných mesiacoch v Maroku, Peugeot 2008 DKR povzbudil celý tím: „Testy, ktoré sme absolvovali, nám dodali nesmiernu dôveru v naše technické možnosti“, potvrdil Bruno Famin, riaditeľ Peugeot Sport. „Opatrnosť je na mieste,  ideme do tohto dobrodružstva s ambíciami, ale tiež aj s veľkým, veľkým rešpektom. Tým, že v rámci programu rely ideme do najťažšej skúšky vôbec, budeme určite na svojej ceste nachádzať množstvo prekážok a problémov. Musíme preto postupovať vžady po jednej etape. V tomto roku je naším cieľom číslo 1 ísť čo najďalej s maximom automobilov.

Zdroj: Peugeot
Zdroj: Peugeot

Bývalý jazdec a dnes expert z oblasti vývoja a implementácie uvedenia všetkých typov automobilov, Carlos Sainz potvrdil všetky technické možnosti: „Tím pripravil veľmi špeciálny a novátorský automobil, ktorý má naozajstnú všestrannosť s cieľom zdolať všetky typy terénov, ktoré nás čakajú. Funguje dobre. Na konci testovania vieme, že môžeme ísť veľmi rýchlo a sme si na 100% istí jeho spoľahlivosťou.

Je doslova už len pár dní pred odchodom a program je poriadne nabitý. Od 20. novembra sa totiž asistenčné kamióny plne naložené náhradnými dielcami a potrebným materiálom naloďujú na loď plaviacou sa smer Argentína.

Zdroj: Peugeot
Zdroj: Peugeot

Piloti sa musia tiež pripraviť na intenzívny výcvik mechanikov zameraný na všetky núdzové zásahy, v opačnom prípade sa musia postaviť zoči-voči danej situácii v maratónskej etape ktorá ich čaká v januári, bez externej asistencie. Je potrebné ale ešte dokončiť montáž 3 pretekárskych áut, ktoré sa transportujú lietadlom uprostred decembra, bez prerušenia naplánovaných záverečných testov v Maroku začiatkom decembra.

Jozef Vydra
ZDROJ: red bull, Peugeot

Komentáre k článku


Stream naživo