2014-11-12 10:38:34
Qoros predstaví nové sériové
Qoros predstaví nové sériové SUV
Zdroj: Qoros

Qoros predstaví nový sériový model - bude to SUV

Svetová premiéra tretieho modelu značky bude počas 12. medzinárodného autosalónu v Guangzhou.

Qoros, medzinárodný výrobca automobilov so sídlom v Číne, predstaví svoj nový sériovo vyrábaný model 20. novembra 2014. Bude to Qoros 3 City SUV. Navrhovali ho tak, aby spĺňal požiadavky pre metropolitný životný štýl. Vďaka tomu je ideálny pre jazdu v meste i mimo neho. Platforma QorosQloud, ktorá získala už niekoľko ocenení je súčasťou multimediálneho systému. Vďaka rozšíreným službám internetového pripojenia, ktoré Qoros poskytuje zatiaľ v materskej krajine môžu vodiči vyťažiť maximum z každej cesty.

Moderný dizajn a flexibilitu auta zvýrazňuje zvýšená svetlá výškau, veľké kolesá a vyššia pozícia vodiča. Qoros 3 City SUV má zároveň ponúknuť veľkorysý vnútorný priestor a podľa tvrdenia výrobcu aj „viac kontroly pre vzrušujúci zážitok z jazdy“.

O tomto tvrdení sa budeme môcť presvedčiť hneď po tom, ako sa objavia prvé fotografie reálneho auta. Momentálne automobilka prezentuje svoj nový mdel iba na prých skicách. No nie je to celkom tak, že by išlo o celkom nové tvary. Toto auto predsa Qoros vystavil už v Ženeve, ako koncept s označením Qoros 3 Hybrid. Možno sa sériová verzia nebude od neho odlišovať vo veľkom...

Zdroj: Qoros
Zdroj: Qoros

Nový Qoros 3 City SUV so svojim robustným vzhľadom je v štýle celosvetových štandardov v oblasti konštruktérstva, bezpečnosti a kvality. Novinka sa pripojí k modelom 3 Sedan a 3 Hatch a rozšíri rozrastajúcu sa rodinu vozidiel značky Qoros.

Zdroj: Qoros
Zdroj: Qoros

Automobilka Qoros bola založená v roku 2007 a jej sídlo je v Číne. Jej medzinárodný tím zložený zo skúsených automobilových odborníkov pracuje na vývoji celého radu vozidiel, ktoré spĺňajú celosvetové štandardy v oblasti dizajnu, inžinierstva a kvality. Svedčí o tom napríklad aj fakt, že po svojom medzinárodnom debute na autosalóne v Ženeve v marci 2013, sa prvý model značky Qoros - Qoros 3 Sedan - stal prvým vozidlom vyvinutým v Číne, ktoré získalo maximálne hodnotenie päť hviezdičiek v nárazových testoch Euro NCAP. Organizácia Euro NCAP neskôr oznámila, že Qoros 3 Sedan zároveň dosiahol jedno z najvyšších skóre v priebehu celej 16-ročnej histórie organizácie.

Druhý sériovo vyrábaný model značky Qoros 3 Hatch debutoval na autosalóne v Ženeve v marci 2014. Odniesol si čestné uznanie „Honourable Mention“ z udeľovania prestížnych ocenení Red Dot Awards ako uznanie kvality jeho dizajnu, pričom získal ešte niekoľko ďalších ocenení na autosalóne v Pekingu v apríli 2014.

Jozef Vydra
ZDROJ: Qoros

Komentáre k článku


Stream naživo