2014-11-09 03:55:31
Maruti Suzuki crash test
Maruti Suzuki crash test
Zdroj: Global NCAP

Datsun a indický Swift to majú za 0 (slovom nula) hviezd

Obe autá majú za sebou nárazový test s nelichotivým, až hrôzostrašným výsledkom.

Suzuki Swift určený pre Indiu ako aj znovuzrodená automobilka Datsun prezentovaná modelom Go majú za sebou nárazové testy usporiadanej pod taktovkou Global NCAP. Autá vyslali proti bariére podľa bežných štandardov, teda v rýchlosti 64 km/h s presadením 40%.

Výsledok si ani jeden zo spomínaných modelov za rámček určite nedá. Nemajú sa totiž čím pochváliť. Ale fakt, naozaj vôbec ničím...

Dôvod je veľmi prostý – lebo ani Maruti Swift, ani Datsun Go vo svojich výsledkoch nemajú zapísanú vôbec žiadnu hviezdu.

Trikrát Swift – každý raz celkom iné auto

Táto situácia je veľmi zaujímavá predovšetkým u Maruti Swift. Testom prešli dva exempláre. Oba síce pochádzajú z indickej produkcie, pričom jeden bol určený pre domáci indický trh, druhým bola verzia exportovaná na juhoamerické trhy. Rozdiel medzi nimi je v tom, že indickí zákazníci nemajú v základnej výbave ABS a hlavne airbagy.

Nie je preto žiadnym prekvapením, že indický Swift dostal nula hviezd, pričom ten juhoamerický získal tri hviezdy. Napriek tomu má tento test ešte jeden interesantný výsledok. Totiž keď Euro NCAP otestovalo Swift vyrobený v Maďarsku, výsledkom bol päťhviezdičkový výsledok. Dôvodom ale v tomto prípade nie sú len airbagy, ale oveľa odolnejšia karoséria európskej verzie.

Ak sa máme vyjadriť k modelu Datsun Go, musíme skonštatovať, že jednoducho prepadol na celej čiare. Ako dopadol, to najlepšie dokumentuje priložené video.

 

No a teraz ešte pre porovnanie výsledky testu pre indické Maruti Suzuki:

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo