2014-10-15 09:45:00
Nová Vitara vychádza z
Nová Vitara vychádza z konceptu iV-4
Zdroj: Suzuki, autoblog.com

Suzuki obmedzila výrobu v Ostrihome na jednu zmenu. Chystajú sa na novú Vitaru

Výrobný závod japonskej automobilky Suzuki v Maďarskom Ostrihome vyrába už iba v jednej zmene. Dôvodov je viacero.

Ostrihomský výrobný závod obmedzil výrobu áut až do konca tohto roka na jednu zmenu. Informovala o tom dnes tlačovú agentúru MTI komunikačná riaditeľka spoločnosti Magyar Suzuki Viktoria Ruskaová.

Dôvodom rozhodnutia je ukončenie výroby modelu Splash a pôvodného modelu SX4. V súčasnosti vyrábajú v Ostrihome S-Cross a Swift. Model SX4 bol mimoriadne obľúbený a ukončením jeho výroby Suzuki stráca svoj najpredávanejší model, a to nielen na Slovensku. S-Cross pôvodne uvádzaný ako nástupca SX4 nedokáže kráčať v šľapajách malého crossoveru SX4 pre vyššiu vstupnú cenu.

Ďalším dôvodom zníženia výroby je príprava výroby nového modelu Vitara, ku ktorej je potrebné pripraviť výrobné pásy. Spoločnosť ráta s tým, že aj napriek obmedzeniu výroby dodrží plánovaný počet 150.000 vyrobených vozidiel za tento rok. Podľa hovorkyne po nábehu výroby nového modelu pôjde výroba opäť na dve zmeny. Vitara by sa tak mala začať vyrábať od nového roka. Netreba pripomínať, že si od nej Suzuki veľa sľubuje a auto vyzerá naozaj zaujímavo.

Ostrihomský závod, v ktorom spustili výrobu áut v roku 1992, zamestnáva vyše 3000 zamestnancov, medzi nimi aj občanov SR.

jh
ZDROJ: TASR, MTI

Komentáre k článku


Stream naživo