2014-10-09 16:03:29
BMW i Wallbox Pro
BMW i Wallbox Pro
Zdroj: BMW Group

BMW i Wallbox Pro je rýchla, komfortná a šikovná nabíjačka pre elektromobily

Máte už doma zaparkované svoje BMW i3? Výborne a čím ho nabíjate?

K dispozícii je nová, už druhá domáca nabíjacia stanica pre elektrické a plug-in hybridné vozidlá. BMW pripravilo v rámci programu 360º ELECTRIC v poradí druhú domácu nabíjaciu

stanicu - BMW i Wallbox Pro. Je navrhnutá pre rýchlejšie nabíjanie než doterajšia stanica BMW i Wallbox Pure, zároveň ponúka jednoduchšiu obsluhu, ako aj nové vyspelé funkcie pre dobíjanie, vrátane možnosti využívať vlastnú elektrinu, prípadne aj možnosti integrácie do systémov takzvaných inteligentných domácností. K dispozícii je tiež inštalačný servis kvalifikovaných expertov, ktorí nabíjačku pripoja a sprevádzkujú.

Nabíjačka BMW i Wallbox Pro je schopná nabíjať výkonom až 7,4 kW, čo významne skracuje čas dobíjania Vysokonapäťový akumulátor BMW i3 sa na 80% svojej kapacity nabije iba počas troch hodín. Nabíjaciu stanicu BMW i Wallbox Pro je možné používať aj pre nabíjanie vozidiel iných značiek, vybavených európskym konektorom Type 2.

Pre obsluhu nabíjacej stanice BMW i Wallbox Pro sa používa 7-palcový farebný dotykový displej. LED farebné trubice umiestnené na stranách nabíjačky indikujú stav zariadenia aj pri pohľade z diaľky. Informácie o nabíjaní možno prenášať aj pomocou aplikácie BMW i Wallbox Remote takisto do mobilného telefónu.

Zdroj: BMW Group

Jednou z funkcií nabíjačky vyrobenej z materiálov šetrných k životnému prostredia je aj možnosť nastavenia niekoľkých užívateľských účtov a priraďovanie jednotlivých nabíjacích cyklov k týmto účtom. Tým sa uľahčí vyúčtovanie v rámci niekoľkých užívateľov. Nabíjačka BMW i Wallbox Pro sa dodáva v rámci Originálneho príslušenstva BMW a je určená pre vnútorné i vonkajšie použitie.

No a keď už viete toto, nič vám nebráni v tom, aby ste ju mali namontovanú na svojom dome. Potrebujete k tomu už len maličkosť – auto, ktoré by ju využívalo. Napríklad spomínané BMW i3. Tak na čo ešte čakáte..?

Jozef Vydra
ZDROJ: BMW Group

Komentáre k článku


Stream naživo