2014-08-01 10:42:08
Hyundai neustrážil reálne fotografie
Hyundai neustrážil reálne fotografie svojej novinky...
Zdroj: team-bhp.com

Hyundai si neustrážil fotky novej generácie i20, premiéra bude v Paríži

Spoločnosť Hyundai Motor dnes zverejnila prvé nákresy dizajnu modelu i20 novej generácie.

Dizajn novej generácie populárneho malého modelu Hyundai (v segmente B) sa vyznačuje aplikáciou filozofie ‘Fluidic Sculpture 2.0’. Tento dizajn značky dodáva malému automobilu sofistikovaný na dnešné pomery v triede skutočne netradičný a zároveň charakteristický vzhľad.

Zaujímavá je dlhá kapota motora a celkové proporcie karosérie. Boky sú výrazne tvarované, no celá architektúra a dizajn modelu sú čisté a jednoduché. Pri bočnom pohľade tmavé zadné stĺpiky karosérie vozidlo opticky predlžujú. Zaujme tiež klenuté zadné okno a vnútorná štruktúra zadných skupinových svetiel.

Na prednej časti karosérie je dominantná charakteristická šesťuholníková maska chladiča automobilov Hyundai v novom, výraznom dizajne a nový tenký horizontálny pás, ktorý vizuálne spája predné reflektory. Hyundai i20 novej generácie navrhli v európskom dizajnovom centre Hyundai Motor v nemeckom Rüsselsheime. O tom teda vieme dosť veľa, ale o interiéri zatiaľ nepadlo ani slovo. Rovnako tak o motoroch. Predpokladáme však, že tie budú do istej miery rovnaké ako poznáme zo súčasnej generácie, prípadne z ďalších modelov značky.

Zdroj: Hyundai Motors Company

Aby to však automobilka nemala také jednoduché, pár dní dozadu vyšli na svetlo sveta fotky, ktoré si automobilka neustriehla a zverejnila ich ako prvá stránka team-bhp.com a vďaka amatérskym záberom prispievateľa uvedenej stránky si môžete porovnať oficiálne skice so skutočným dizajnom novej i20-ky. Je zrejmé, že auto nie je také nízke, ako sa na oficiálnych obrázkoch zdá a oveľa viac sa podbá na predchodcu. Zaujímavosťou je obrovská predná „papuľa“ chladiča a teraz dobre vidno aj zatmavené C stĺpiky, ktoré imitujú kontinuálne zasklenie zadnej časti.

Zdroj: team-bhp.com
Zdroj: team-bhp.com

Ďalšie podrobnosti, týkajúce sa modelu Hyundai i20 novej generácie, budú zverejnené zrejme až pred jeho svetovou výstavnou premiérou v októbri na autosalóne Mondial de l'Automobile 2014 v Paríži. I keď po odhalení špionážnych obrázkov je možné čokoľvek a čo ak sa dočkáme oficiálnych fotiek a ďalších informácií ešte skôr?

Jozef Vydra
ZDROJ: Hyundai Motors

Komentáre k článku


Stream naživo