2014-07-18 11:10:04
Škoda Fabia - prvá
Škoda Fabia - prvá oficiálna skica...
Zdroj: Škoda auto,

Nová Škoda Fabia – bude predsa len iná, ako ukazovali fotky?!

Najočakávanejšia novinka značky v tomto roku bude mať čoskoro premiéru. Dizajn zrejme bude prekvapením

Podľa predaných kusov doslova miláčik Slovákov sa už v Paríži predstaví v novom, modernom šate. Doteraz uverejnené počítačové rendery a odhalené špiónske fotky viac zakrývali, ako odhaľovali, no posledné fotky už začali dávať predstavu o výsledných tvaroch... Lenže, nie je všetko také, ako sa zdá!

Prvá dizajnová skica odhaľuje mladý, svieži malý rodinný automobil, ktorý nezaprie typické  gény a charakter značky Škoda. Česká automobilka uviedla, že nový hatchback odkazuje svojim dizajnom na štúdiu Vision C aj na vozidlá pretekárskeho tímu Škoda Motorsport. Hatchback na prvej skici sa vyznačuje vyváženými proporciami. Škoda oznámila, že nová Fabia má byť v porovnaní s predchádzajúcim modelom o deväť centimetrov širšia a o tri centimetre nižšia. To dodáva autu atraktívne proporcie.

To všetko by bolo v poriadku, veď na toto upozorňovali súčasní majitelia modelu, že práve tieto parametre musí nasledovník zmeniť, ak chce uspieť. V treťom vydaní sa malá rodinná ŠKODA navyše dočká úplne nového a všestranne individualizovateľného konceptu interiéru. No ak porovnáte fotky a skicu, tvary a proporcie celkom nesedia. Kde je teda pravda? Boli fotografie prototypov iba zavádzaním? Zrejme nie tak celkom.

Novinári a fotografi v dobrej viere odfotili jazdiace prototypy, no tie mohli byť (zrejme aj boli) iba akýmisi „mulami“, teda nosičmi technológie. Doteraz nie je na 100% jasné, či bude nová Fabia postavená na základe skrátenej platformy MQB-A, alebo súčasnej modifikovanej P 36-ky, ktorú má momentálne  súčasná generácia modelu VW Polo.

Ako automobilka zdôrazňuje, z novej generácie modelu Škoda Fabia vyžaruje väčšia dynamika, vášeň a emócie. Úplne nový, podstatne ostrejší vzhľad vsádza na kryštalické tvary a ostré línie.

Nová Škoda Fabia by chcela naplniť význam slov moderná, dynamická a emocionálna. No nech už vyjde na pomyselné prehliadkové mólo súťaže automobilovej elegancie prvý raz na autosalóne v Paríži, alebo neskôr kdekoľvek inde, svoju spriaznenosť sú súčasnými modelmi iste zvýrazní. Doplní tak  najväčšiu modelovú ofenzívu v histórii značky.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo