2014-07-14 09:55:00
VW Golf Sportsvan
VW Golf Sportsvan je auto pre rodiny a vyznávačov aktívneho životného štýlu.
Zdroj: www.autogratis.sk

Volkswagen Golf Sportsvan je ako stvorený pre náročné rodiny

Aktívne rodiny, ktoré hľadajú priestranné, ale zároveň dostatočne obratné auto nájdu v Golfe Sportsvan všetko, čo treba.

Klasický Golf je sám o sebe priestranným a praktickým autom. Kto potrebuje väčší batožinový priestor, môže si kúpiť verziu Golf Variant. No tam, kde sa navyše vyžaduje aj výnimočná variabilita a schopnosť prenášať väčšie športové náradie, najlepšie poslúži Golf Sportsvan.

Praktickosť aj elegancia

Dizajn Golf-u Sportsvan je dobre odhadnutý – nekričí extravagantnosťou, ale zároveň poteší zaujímavými prepracovanými detailami, akými sú kľučky dverí zasadené do bočnej línie karosérie, vytiahnutými blatníkmi či širokou ponukou diskov kolies. Jeho karoséria má tak napriek vyššej stavbe mierne športový charakter.

Zdroj: www.autogratis.sk
Zdroj: www.autogratis.sk

Šport aj dovolenka

Čaro Sportsvanu spočíva v tom, že dokáže vyhovieť takmer každej požiadavke jeho majiteľa. Ak je prioritou priestor pre cestujúcich na zadných sedadlách, je možné ho dosiahnuť ich individuálnym posúvaním. Zmenší sa tým síce objem batožinového priestoru, ale ten nikdy neklesne pod 500 litrov – čo je veľmi slušná hodnota.

Zdroj: www.autogratis.sk
Zdroj: www.autogratis.sk

Pri zadných sedadlách posunutých úplne dopredu sa nafúkne až na 590 litrov. Po ich sklopení sa dá dosiahnuť objem až 1 666 litrov a ak treba prevážať obzvlášť dlhé predmety, dá sa navyše sklopiť aj sedadlo predného spolujazdca.  Drobnosti sa dajú zase uložiť do nespočetných odkladacích priestorov rozmiestnených po celom interiéri.

Výkon aj hospodárnosť

Testovaný model bol poháňaný motorom 1,4 TSI s výkonom 92 kW/125 k. Sportsvanu bohato stačil. V prípade potreby vedel riadne zabrať, inokedy sa rodinnému rozpočtu odvďačoval priemernou spotrebou, ktorá ani dynamickej jazde výraznejšie nepresahovala hodnotu 6  l/100 km. Pri opatrnom narábaní s plynovým pedálom bolo možné jazdiť aj za 5,5 l/100 km. Podvozok auta je nastavený skôr komfortne, avšak prekvapivo dobre zvláda prudké zmeny smeru jazdy. Aj jazda po horských serpentínach je s ním zábavná.

Volkswagen Golf Sportsvan je auto mnohých tvárí. Vďaka výborne riešenému interiéru, ale aj vďaka rozsiahlej výbave, ktorú si môžu jeho zákazníci nakonfigurovať, sa z neho dá vytvoriť auto presne podľa vašich predstáv. Jeho cena sa pritom začína už na hranici 15 280 Eur.

Fotografie: www.autogratis.sk

red
ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo