2014-06-17 14:20:00

Bratislavský závod VW SK je najlepším automobilovým závodom značky Volkswagen

Bratislavský automobilový závod Volkswagen Slovakia (VW SK) sa stal v roku 2013 najlepším závodom značky Volkswagen.

Ocenenie mach18. Factory Oscar, ktoré udeľuje vedenie produkcie a logistiky materskej firmy Volkswagen, získal za plnenie stanovených cieľov stratégie značky. Informoval o tom dnes hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.

"Náš tím robí všetko pre to, aby dosiahol stanovené ciele, každý rok. Stratégiu značky mach18. Factory zavádzame systematicky naprieč všetkými výrobnými úsekmi, od lisovne až po montáž," uviedol predseda predstavenstva VW SK Albrecht Reimold.

Ocenenie bolo udelené po prvý raz. Každý rok ho bude môcť získať jeden spomedzi zúčastnených závodov značky Volkswagen, ktorý najlepšie splní stanovené ciele a tým sa posunie k napĺňaniu stratégie mach18. Factory. Stratégia vedie produkciu značky do budúcnosti štíhlymi procesmi a efektívnou výrobou vo fabrikách priateľských k životnému prostrediu. "Je podstatným príspevkom k cieľu stať sa najinovatívnejšou veľkosériovou automobilovou značkou," doplnil Machalík.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku už viac ako 23 rokov. Od roku 1991 vyrobil vyše 3 milióny vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom i zamestnávateľom v súkromnom sektore na Slovensku. Zamestnáva viac ako 9400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, ŠKODA Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska.

jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo