2014-06-18 09:55:00
Chevrolet Impala 2014
Chevrolet Impala 2014
Zdroj: netcarshow.com

NEUVERITEĽNÉ: Problémy GM pokračujú. Zvolávajú ďalších 3,36 milióna áut!

General Motors sa brodí v problémoch. Tento rok zavolali do servisov už neuveriteľných 20 miliónov áut!

Americká automobilka General Motors (GM) rozšírila zvolávanie áut do servisov pre problém so zapaľovaním o ďalších takmer 3,4 milióna áut, pričom tentoraz ide o väčšie vozidlá. Informovala o tom agentúra DPA.

Do dnešných dní sa zvolávanie dotklo približne 2,6 milióna menších vozidiel, najmä Chevroletu Cobalt. Najväčšia americká automobilka však oznámila, že problém tohto druhu, ktorý sa na svetlo sveta dostal vo februári, majú aj väčšie autá.

Firma GM oznámila, že v prípade najnovšieho zvolávania, ktoré oznámila v pondelok (16. 6.), vie o ôsmich nehodách, pri ktorých sa zranili šiesti ľudia. Nové zvolávanie do servisov sa týka áut Buick Lacrosse, Chevrolet Impala a Cadillac Deville. Všetkých viac než 3,36 milióna áut sa predalo v Severnej Amerike.

Najnovšie zvolávanie tak počet vozidiel, ktoré spoločnosť stiahla tento rok do servisov, zvýšilo už nad 20 miliónov, pričom niektoré autá majú viaceré poruchy. Náklady na opravy vzrástli na vyše 2 miliardy USD (1,48 miliardy eur). Tieto náklady pritom nezahŕňajú pokutu vo výške 35 miliónov USD, ktorú GM dostal v máji za neskoré informovanie o probléme so zapaľovaním v menších vozidlách. Spoločnosť v tejto súvislosti zároveň prepustila 15 kľúčových zamestnancov.

jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo