2014-05-07 14:20:25
Maserati Alfieri 2014 koncept
Maserati Alfieri 2014 koncept
Zdroj: autoblog.com

Maserati bude vyrábať nádherné kupé Alfieri. A to v dvoch verziách!

Po obrovskom úspechu na Ženevskom autosalóne vedenie Fiatu potvrdilo to, čo sme už dlhšie tušili.

Koncept športového kupé Alfieri zožal v Ženeve naozaj ohromný úspech. Bolo to jedno z najkrajších, ak nie najkrajšie auto na autosalóne. Materská automobilka Fiat sa nakoniec rozhodla povoliť výrobu tohto vozidla a tak už nič nestojí v ceste, aby sa Alfieri o pár rokov objavilo i na ozajstnej ceste. Výroba sa má začať v roku 2016 a to v dvoch verziách – ako kupé i kabriolet.

Informáciu priniesol Harald Wester, generálny riaditeľ Maserati. Okrem potvrdenia výroby Alfieri, tiež potvrdil plány Masrati priviesť na trh prvé SUV (Levante) tejto značky a tiež uviedol, že dosluhujúce Gran Turismo bude nahradené novým štvordverovým kupé najskôr v roku 2018.

V praxi to znamená, že v roku 2018 sa súčasná modelová rada značky s trojzubcom v logu rozšíri zo štyroch na šesť modelov. Aj to by malo prispieť k dosť ambicióznej snahe zvýšiť predaj z 15 400 v minulom roku na približne 75 000 automobilov v roku 2018.

Ešte na Ženevskom autosalóne hovoril Wester o tom, že ak dôjde k výrobe Alfieri, pravdepodobne sa bude vyrábať v závode v Grugliasco pri Turíne. V súčasnosti sa tam vyrába Ghibli a Quattroporte. V druhom závode Maserati v Modene stavajú Gran Turismo a Gran Cabrio.

Ján Hargaš
ZDROJ: Automotive news Europe

Komentáre k článku


Stream naživo