2014-04-24 11:11:49
Vodiči v Bratislavskom kraji
policajné hliadky, kontrola
Zdroj: SITA

Vodiči v Bratislavskom kraji pozor! Polícia si na vás dnes posvieti!

Už dnes ale tiež zajtra sa dopravná polícia chystá na vodičov v bratislavskom kraji vrámci osobitných kontrol. Dnes si na predpisy dajte obzvlášť pozor.

Policajti Krajského dopravného inšpektorátu Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave sa na disciplinovanosť účastníkov cestnej premávky zamerajú v rámci celokrajských osobitných kontrol už počas dnešného dňa a piatku (25. 4.). Uviedla to bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

"Počas dnešnej osobitnej kontroly sa policajti zamerajú predovšetkým na dodržiavanie zákazu požívania alkoholických nápojov a iných návykových látok pred alebo počas jazdy. Kontrolovať budeme rovnako aj dodržiavanie ustanovených alebo obmedzených rýchlostí jazdy ako aj dodržiavanie povinností vodičov voči chodcom a základných povinností vodiča," spresnila Považanová. Policajti sa podľa nej budú venovať aj disciplinovanosti a dodržiavaniu pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi s dôrazom na používanie reflexných prvkov alebo reflexných bezpečnostných odevov za zníženej viditeľnosti cyklistami a chodcami, ako aj používanie priechodov pre chodcov.

"Kontrole sa počas dnešného dňa nevyhnú ani vodiči jazdiaci na diaľnici D1 v smere do Trnavy. Tu sa policajti zamerajú na kontrolu tých porušení pravidiel cestnej premávky, ktoré sú hlavnými príčinami dopravných nehôd," uviedla Považanová. "Pozornosť budeme venovať aj kontrole dodržiavania povinnosti označiť motorové vozidlá nálepkou preukazujúcou úhradu za používanie diaľnic a rýchlostných ciest, meranie hmotnosti vozidiel, nápravové tlaky a rozmery vozidla, ako aj dodržiavanie sociálnej legislatívy," dodala.

Podľa Považanovej môžu vodiči jazdiaci na území Bratislavského kraja počítať s tým, že dopravní policajti budú dohliadať na ich disciplinovanú jazdu aj počas piatku (25. 4.). "Tentokrát sa počas celokrajskej kontroly zameriame najmä na dodržiavanie ustanovení zákona o cestnej premávke vodičmi motorových vozidiel s dôrazom na dodržiavanie povinností držiteľa vozidla, ktorých porušenie dokumentujeme a riešime s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti držiteľa vozidla," uviedla. V rámci kontroly policajti nemusia vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť priamo na mieste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt zašlú držiteľovi vozidla poštou.

jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo