2014-04-01 05:00:00
Aj v najlacnejšej verzii
Aj v najlacnejšej verzii je Sandero použiteľný kus auta.
Zdroj: Dacia

To nie je 1. apríl! Dacia ponúkla britskému ministrovi financií Sandero

Ten titulok znie síce neuveriteľne, napriek dnešnému dátumu je to čistá pravda.

Prečo by sme si mali práve dnes vymýšľať?  Je to fakt: britský minister financií dostal v deň predstavenia štátneho rozpočtu návrh na ďalšiu úsporu: nahradenie služobnej limuzíny Daciou Sandero.

Každá vláda sa snaží znižovať náklady. Teda neplatí to zrejme o tej našej. Ale nielen u nás, ale aj v Británii idú vládne autá pre požiadavku na nutnosť primeranej a zodpovedajúcej reprezentácie zjavne opačným smerom.

Preto rumunská Dacia v rámci novej marketingovej kampane ponúkla listom písaným skutočne veľmi neformálnym spôsobom pre britského ministra financií George Osborna svoj model Sandero.

Zdroj: Dacia
Zdroj: Dacia

Návod na šetrenie...

Tento model je podľa otvoreného listu, ktorý sa objavil v tlačených médiách a adresovanom Osbornovi „navrhnutý na vynechanie zbytočného utrácania peňazí.” Sú to slová veľmi podobné tým, ktoré odzneli pri oboznamovaní verejnosti so zoškrtaným rozpočtom Ponuka to nie je naozaj zlá, veď cena Sandera v Británii štartuje na 5 995 librách, teda 7240 €. Pritom podľa vyzývateľov je „kvalitná, jednoduchá a bez nepodstatných príplatkových prvkov”, ako stojí v liste.

... či kampaň výrobcu?

Takýmto drzým spôsobom prostredníctvom verejného listu zverejneného v miestnej tlači „odpálila“ Dacia marketingovú kampaň s názvom Dear George, ktorá sa riadi heslom „vynechať, čo nie je nutné”, pochopiteľne v snahe o čo najnižšiu cenu. Ako potvrdil Edward Preston z marketingu britskej Dacie, list nie je myslený úplne vážne, ale napriek tomu sú predajcovia pripravení poskytnúť  Osbornovi všetku odbornú starostlivosť a informácie, keby predsa len na list reagoval a prišiel by získavať odpovede na svoje otázky. „Ak pán Osborne chce vyskúšať riadiť Sandero , alebo hovoriť s jedným z našich vysoko kvalifikovaných členov predajného personálu Dacia a diskutovať o prípadnej možnosti financovania auta , veľmi radi by sme to od neho počuli,“ dodal na záver Preston.

List sa končí otázkou: „ Aký je lepší spôsob , ako povedať , že sme v tom všetci spoločne?“ Preto bude Dacia komunikovať (nielen) s pánom Osbornom aj cez Twitter na hashtag # DearGeorge ako súčasť kampane „Milý George“...

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo