2014-03-04 16:09:54
Atmosféra autosalónu Źeneva 2014
Aj toto je tá pravá atmosféra autosalónu Źeneva 2014...
Zdroj: salon-auto.ch

Ženevský autosalón 2014 postupne odhaľuje zaujímavé novinky

Od rána prebiehajú vo výstavnom Palexpe tlačové konferencie, kde sa oficiálne svetu predstavujú mnohé jarné prekvapenia.

Mnohé, no nie všetky z najzaujímavejších noviniek sme vám už predstavili v predstihu. Na tie ostatné sa dostane rad postupne v priebehu 84. ženevského autosalónu. Bude trvať až do 16. marca. Na úvod sa však budeme celkom určite zaujímať o premiéry, ktoré buď neboli ohlásené, alebo ich automobilky tajili do poslednej chvíle.

Mnohé patria malým výrobcom, no ich parametre, tvary, či vlastnosti ich predurčujú ku skúmaniu. Alebo aspoň k bezostyšnému „očumovaniu“. Práve to obzeranie je neolympijská disciplína, ktorú ovládajú asi všetci motoristickí novinári. Darmo, sú vycvičení...

Chceme vám aspoň stručne zrekapitulovať čo sa vlastne na výstavných mólach „premelie“ a čo sa ukázalo v rámci premiéry. Je ich naozaj dosť. Ohlásených ich bolo takmer sto. Svetových, európskych aj švajčiarskych. Nás a veríme že aj vás budú asi najviac zaujímať tie prvé dve kategórie. Postupne sa k nim prepracujeme.

Čo však nebolo uvádzané nikde, ale nás to tradične zaujíma, sú hostesky „roztrúsené“, alebo „ľahko pohodené“ v okolí vystavovaných exponátov. Niekedy úspešne „zavadzajú“ objektívom fotoreportérov, inak však pekne pózujú, aby dotvorili kolorit značky, auta, alebo celkovej atmosféry na stánku.

Začneme teda prehliadku – neprehliadku, či skôr vyberanie hrozienok z torty zvanej autosalón aspoň pár obrázkami hostesiek z rôznych expozícií. Odporúčame vám najskôr navštíviť našu "hosteskovú" fotogalériu... Je tu prvá várka a postupne budú pribúdať ďalšie fotografie.

 

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo