2014-03-04 11:29:35
Car of the Year
Car of the Year 2014 - je Peugeot 308
Zdroj: salon-auto.ch

A Európskym autom roka 2014 sa stáva... Peugeot 308!

Je to tak. To čo sme všetci tušili je pravdou. Peugeot 308 víťazí nielen u nás, ale v celej Európe. 58 motoristických novinárov z 22 krajín Európy rozhodlo jednoznačne.

Peugeot 308 získal ich sympatie vďaka celkovej vyváženosti a všestrannosti.

Výsledky boli odhalené na začiatku autosalónu v Ženeve. Peugeot 308 zvíťazil v konkurencii Mazdy 3, Škody Octavia, Mercedesu triedy S, BMW i3, Citroenu C4 Picasso a Tesly S.

 „Peugeot 308 je príkladom toho, aký obrovský potenciál ešte stále majú tradičný výrobcovia automobilov. Zvíťazil hlavne vďaka zníženej hmotnosti, priestrannosti a tiež vďaka schopnostiam jeho motorov. Navyše, Peugeot vytvoril nový štandard v kategórii priestrannosti. 308-čka je doslova zaliata svetlom, pohodlná a ergnomická,“ povedal šéf poroty a zároveň automobilový expert zo švédskych novín s ekonomickou tematikou Dagens Industri vlastným menom Hakan Matson.

Najdôležitejšími kritériami pri hodnotení boli inovácia, bezpečnosť, dizajn a kvalita. Dôležité boli tiež enviromentálne aspekty ako spotreba paliva a podobne.

Zdroj: salon-auto.ch

Nuž, gratulujeme víťazovi! Peugeot 308 je naozaj výnimočné auto, no najmä z hľadiska samotného výrobcu a francúzskeho automobilového priemyslu. Nemôžem si pomôcť, ale ak sa na hlavné kritériá hodnotenia pozriem z akéhokoľvek uhla, vychádza mi tam úplne iné auto. Napríklad S-classe je vo všeobecnosti omnoho inovatívnejšia, bezpečnejšia, priestrannejšia, komfortnejšia a... Ale to je len môj názor.

Ján Hargaš
ZDROJ: salon-auto.ch

Komentáre k článku


Stream naživo