2014-01-29 11:13:35
Poľadovica
Ilustračné foto
Zdroj: TASR, SITA, internet

Vodiči pozor: tvoria sa snehové jazyky a mrznúci sneh! Pozrite sa kde

Zatiaľ čo na väčšine hlavných ťahov sú len mokré vozovky a miestami kašovitý sneh, pozor si treba dať na cestách nižších tried.

Vplyvom čerstvého vetra sa na otvorených úsekoch ciest vo vyšších polohách v okolí Lipian (okres Sabinov) miestami vytvárajú snehové jazyky. Na cestách nižších tried sa v okolí Kremnice miestami nachádza vrstva zľadovateného snehu do 1 cm.

Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojej internetovej stránke zjazdnost.sk.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem východného úseku diaľnice D1 Východná - Važec, kde je miestami vrstva kašovitého snehu do 1 cm. Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na severe východného Slovenska je povrch vozoviek prevažne pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do 3 cm a v obvode Lipany a Nižná Šebastová vrstvou utlačeného snehu do 5 cm. Na západe územia sneží a na cestách okresu Komárno je vrstva čerstvého snehu do 1 cm.

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. HP Herlianske sedlo má na vozovke vrstvu čerstvého snehu do 10 cm. HP Klenov a Zbojská majú na vozovke vrstvu utlačeného snehu do 3 cm. HP Huty, Hriňová, Pusté Pole, Branisko a Dargov majú na vozovke vrstvu utlačeného až kašovitého snehu do 2 cm. HP Dobšiná, Súľová, Grajnár, Besník, Chorepa, Pospády, Čertovica a Donovaly majú na vozovke vrstvu kašovitého snehu do 1 cm. HP Veľké Pole, Šútovce a Cukmantel Šútovce má vozovku suchú.

Zároveň upozorňuje Slovenská správa ciest, že pre vozidlá dlhšie ako 10 m je po celú zimnú sezónu uzatvorený úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

jh
ZDROJ: TASR, SSC

Komentáre k článku


Stream naživo