2014-01-15 16:45:00
Qoros 3 Hatch bude
Qoros 3 Hatch bude mať premiéru v Ženeve
Zdroj: Qoros

Nový model Qoros série 3 sa predstaví na Ženevskom autosalóne 2014

Šanghaj / Bratislava, 15. januára 2014 – Rok po uvedení novej medzinárodnej automobilovej značky Qoros a jej prvého modelu pribudne ďalší.

Automobilka Qoros uvedie na výstavisku Palexpo v Ženeve na 84. medzinárodnom autosalóne odhalí oficiálne 4. marca 2014 svoj druhý sériovo vyrábaný model Qoros 3 Hatch.

Dizajn a konštrukcia nového kompaktného vozidla v segmente C vychádza vo veľkej miere z prvého modelu Qoros 3 Sedan. Evolúcia dizajnérskeho jazyka značky Qoros dodáva vozidlu športovejší vzhľad. Spolu so združenými zadnými svetlami ako aj charakteristickými dverami batožinového priestoru prináša Qoros 3 Hatch drobné vizuálne zmeny v prednej časti.

Odlišujú ho od verzie sedan najmä na prednej mriežke, prednom nárazníku a predných hmlových svetlách, ktoré mu dodávajú odvážnejšiu "tvár" aj kompaktnejší, dynamickejší a športovejší vzhľad. Má tak oslovovať nové skupiny zákazníkov viac orientované na životný štýl.

V interiéri zdieľa Qoros 3 Hatch kľúčové ergonomické vlastnosti a výbavu so svojim súrodencom vo verzii Sedan. Spolu s novými kombináciami farieb a materiálov čalúnenia bude poskytovať nové osviežené prostredie. Všetky verzie výbavy Qoros 3 Hatch budú štandardne vybavené inovatívnym osem- palcovým dotykovým displejom multimediálneho systému značky - Qoros MMH™ (multimediálny hub) - ktorý je ovládaný podobným pohybom prstov ako pri inteligentných mobilných telefónoch tak, aby sa vodič čo najmenej rozptyľoval. Hardvér, softvér a grafiku navrhla interne značka Qoros s podporou popredných svetových odborníkov.

Zdroj: Qoros

Neustále on-line

V rámci strategického cieľa značky Qoros byť kreatívny pri napĺňaní predstáv moderných mestských a „neustále pripojených“ zákazníkov s požiadavkami na životný štýl, bude väčšina modelov z produktového portfólia značky obsahovať systém QorosQloud™, ktorý prináša komplexnú ponuku služieb s 3G konektivitou, vrátane sledovania vozidla, prístupu na sociálne siete a zlepšenú navigáciu.

Qoros 3 Hatch je založený na rovnakej modulárnej platforme ako Sedan. Verzia Hatch má nové C - stĺpiky, strechu, zadné bočné panely a dvere batožinového priestoru. Pribudol nový zadný strešný priečnik pre zachovanie výnimočnej torznej tuhosti vozidla. S použitím rovnakej konštrukcie z vysokopevnostnej ocele a konštrukčných riešení, ktoré priniesli modelu Qoros 3 Sedan hodnotenie „najbezpečnejšie vozidlo roka 2013“ podľa EuroNCAP, má nový Hatch rovnaký rázvor, šírku a výšku ako Sedan, avšak zadný previs a celkovo dĺžka boli zredukované o 177 mm.

Výnimočne dobre vybavený

S dlhým rázvorom, krátkymi prevismi a siluetou podobnou verzii coupé, bude nový 4 438 mm dlhý hatchback vybavený neobyčajne veľkorysým vnútorným priestorom pre segment kompaktných vozidiel.

Hatch rovnako zdieľa s verziou Sedan vysokoúčinný preplňovaný motor s objemom 1,6 litra, ktorý spolupracuje so šesťstupňovou manuálnou alebo dvojspojkovou automatickou prevodovkou. Qoros 3 Hatch sa bude vyrábať v úplne novom, vysoko efektívnom a environmentálne udržateľnom výrobnom závode značky Qoros v čínskom Changshu na rovnakej výrobnej linke ako Qoros 3 Sedan.

Jozef Vydra
ZDROJ: qoros.com, autobinck.sk

Komentáre k článku


Stream naživo