2013-12-17 14:59:23
Car of tje Year
Kto sú finalisti súťaže Auto roka 2014?
Zdroj: COTY - Car of The Year

Pozrite si siedmich finalistov súťaže auto roka 2014!

Z tridsiatky automobilov vybrala porota magickú 7-čku tých áut, ktoré zabojujú o celkové víťazstvo. Sú medzi nimi aj slovenskí víťazi.

Zatiaľ čo na Slovensku víťazov súťaže Auto roka 2014 už poznáme, v Európe vieme o sedmičke finalistov. U nás sa celkovým víťazom stal Peugeot 308 s veľkým bodovým náskokom pred Mazdou 3 a Citroenom C4/Grand Picasso. Za nimi nasledovali Škoda Octavia a Mercedes S-classe.

Finalisti európskej súťaže sú nasledovní: Citroen C4 Picasso, Mazda 3, Peugeot 308, Škoda Octavia, Mercedes S-classe, BMW i3 a Tesla S. Slovenských víťazov tak dopĺňajú elektromobily.

Porotcovia sedmičku finalistov zvolili tak, že každý z porotcov si vybral 7 áut a následne tie, ktoré dostali najviac hlasov postúpili do užšieho výberu. Každý z vyššie uvedených modelov sa podrobí špeciálnym testom neďaleko Paríža. Testy sa uskutočnia vo februári budúceho roku. Víťaza nám predstavia na budúcoročnom autosalóne v Ženeve 3. marca.

Najväčšie šance na úspech majú tak ako u nás aj v celoeurópskom meradle najmä prvé štyri autá. Prekvapiť môže BMW i3, no na vyšších stupienkoch by sme radi videli aj nádhernú, luxusnú, no hlavne elektrickú Teslu S. Mercedes S-classe je kategória sama o sebe, takže kto vie aké auto nakoniec ukradne korunu Volkswagenu Golf – autu roka 2013.

O víťazovi rozhodne 58 novinárov z 22 krajín sveta. Pôvodnú tridsiatku automobilov, z ktorých sa vyberali finalisti si môžete pozrieť tu.

Máte svojho favorita? Dajte nám vedieť v ankete!

jh
ZDROJ: caroftheyear.org

Komentáre k článku


Stream naživo