2013-12-11 12:20:00
Prepracovaný model Škoda Yeti
Prepracovaný model Škoda Yeti príde na slovenský trh v januári 2014.
Zdroj: Škoda auto

Modernizovaný Yeti je lacnejší ako doteraz, cena sa začína od 13 999 €

Prepracovaný model ŠKODA Yeti si môžete objednať u predajcov značky už teraz, prvé kusy majú prísť v januári 2014.

Škoda Auto Slovensko uverejnila základnú cenu, ktorou model štartuje na trhu. Verzia s motorom 1,2 TSI 77 kW (105 k) s najnižšou výbavou Active a s pohonom prednej nápravy bude stáť 13 999 eur. Je to menej, ako doteraz, keď s rovnakou výbavou bola cena 14 587 eur.

Súčasťou sériovej výbavy sú aj systém elektronickej stabilizácie ESC vrátane ABS, brzdového asistenta a regulácie preklzu, štyri airbagy, centrálne zamykanie s diaľkovým ovládaním a elektricky ovládané spätné zrkadlá a predné okná. Tento stupeň výbavy je bez klimatizácie.

Jediné SUV v ponuke značky bude po prvý raz k dispozícii v dvoch variantoch: ako elegantná, štýlová verzia Škoda Yeti do mesta a o niečo drsnejšie vyzerajúca dobrodružnejšia verzia Škoda Yeti Outdoor, ktorá bude za príplatok iba 170 eur.

Ďalšie ceny výbav a motorizácií zatiaľ Škoda nezverejnila. Okrem známych stupňov výbavy Active, Ambition, Elegance a L&K ponúkne značka od januára aj v v dvoch akčných výbavách Smile a Mont Blanc s bohatou výbavou za zvýhodnenú cenu.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Pre oba nové varianty modelu ŠKODA Yeti je k dispozícii sedem motorov, automobil je ponúkaný s pohonom predných alebo všetkých kolies prostredníctvom spojky Haldex piatej generácie, v kombinácii s mechanickými prevodovkami alebo prevodovkami DSG. Okrem toho sú v ponuke aj nové kolesá z ľahkých zliatin a nové interiérové ​​prvky ako napríklad trojramenné volanty, nové látky, dekory a moderné technické prvky. Ako prvé vozidlo značky ŠKODA môže byť Yeti na želanie vybavený parkovacou kamerou.

Zdroj: Škoda auto

Špičkovou verziou bude model Škoda Yeti Laurin&Klement odkazuje na zakladateľov českej automobilky. Škoda Yeti 1,6 TDI 77 kW/105 k vo verzii Greenline s pohonom predných kolies a s päťstupňovou manuálnou prevodovkou je šetrná k životnému prostrediu. Kombinovaná spotreba je 4,6 l nafty na 100 kilometrov, emisie CO2 iba 119 g/km.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo