2013-10-24 11:00:00
Auto v podnikaní
Auto v podnikaní

Máte auto a podnikáte? Už viete, že denne je s tým spojených množstvo otázok

Auto v podnikaní je náročná súčasť vášho biznisu. Poradíme vám, kde nájdete odpovede na doteraz nezodpovedané otázky.

Automobil  je v podnikateľskej činnosti najčastejšie používaným hmotným majetkom. Pri jeho denno-dennom používaní vzniká množstvo otázok, ktorých riešenie podnikateľom často spôsobuje problémy. Kto na ne dokáže odpovedať, kde hľadať fundované a správne odpovede?

Zdrojov je zväčša málo a sú roztrieštené.

Absencia knižného titulu, ktorý by sumarizoval najdôležitejšie oblasti súvisiace s používaním motorových vozidiel, sa stala dôležitým podnetom na spracovanie publikácie „Automobil v podnikaní“.

Prvotným zámerom Vydavateľstva Iura Edition spol. s r. o. bolo priniesť na knižný trh knihu, ktorá bude zrozumiteľná pre široký okruh čitateľov.

Preto zvolili formu jej spracovania prostredníctvom otázok a odpovedí. V nich si každý čitateľ zaručene nájde ten „svoj problém“ aj s jeho následným odporúčaným riešením.

Vzhľadom na rôznorodosť tém spojených s používaným automobilu v podnikateľskej praxi, prinieslo vydavateľstvo svojim čitateľom dokonca hneď dva tituly venované tejto problematike, a to Automobil v podnikaní 1“ a „Automobil v podnikaní 2“.

Publikácia „Automobil v podnikaní 1“ obsahuje otázky spojené s obstaraním automobilu kúpou, prenájmom formou lízingu, jeho zaradením do obchodného majetku fyzickej osoby a obchodnej spoločnosti. Detailne rieši široké spektrum otázok spojených s prevádzkou automobilu.

Zameriava sa aj na otázku daňovej uznateľnosti týchto výdavkov z hľadiska druhu motorového vozidla. Zvláštna pozornosť je venovaná problematike odpisovania automobilu a uplatňovania dane z pridanej hodnoty pri nákupe, predaji a nájme automobilu v tuzemsku, ako aj v zahraničí.

Druhý diel publikácie „Automobil v podnikaní 2“ je zameraný predovšetkým na problematiku používania motorových vozidiel na pracovné cesty, súkromné cesty, na podnikateľské účely, ako aj na správne používanie cestovných náhrad v zmysle aktuálnej legislatívy.

Záleží len na vás, v ktorej oblasti potrebuje odpovede na otázky, ktoré prináša život a prax pri používaní áut na podnikateľské účely.

redakcia
ZDROJ: Iura Edition

Komentáre k článku


Stream naživo