2013-10-03 14:00:00
Mitsubishi získalo najvyššie ocenenie
Mitsubishi získalo najvyššie ocenenie americkej organizácie IIHS.
Zdroj: IIHS, Mitsubishi

Po ASX je Mitsubishi Outlander ďalším lídrom značky v oblasti bezpečnosti

Úspech v najťažších crash testoch americkej nezávislej organizácie IIHS priniesol pre japonskú značku najvyššie ocenenie.

Najvyššie ocenenie za bezpečnosť „Top Safety Pick+“ udeľované americkou neziskovou organizáciou - Poisťovací inštitút pre bezpečnosť cestnej premávky (IIHS), zatiaľ získali iba 3 zo 14 testovaných vozidiel v kategórii kompaktných SUV.

Hneď dve z nich sa pýšia logom troch diamantov. Potom, čo v tohtoročných testoch uspelo Mitsubishi ASX, získal titul „Top Safety Pick+“ aj model Outlander tretej generácie pre rok 2014.

Mitsubishi je tak jediným výrobcom automobilov, ktorý získal v danej kategórii najvyššie ocenenie za bezpečnosť hneď dvakrát.

IIHS teraz udeľuje nové ocenenie „Top Safety Pick+“ tým vozidlám, ktoré ponúkajú najvyššiu ochranu cestujúcim pri náraze. Zisk tohto ocenenia svedčí o tom, že Mitsubishi Outlander spĺňa nové prísnejšie štandardy nárazových testov americkej neziskovej organizácie.

 

Zdroj: IIHS, Mitsubishi
Zdroj: IIHS, Mitsubishi

IIHS označuje vozidlo ako „dobré“, „prijateľné“, „medzné - na hrane“ a „zlé“ na základe jeho výsledkov v nasledujúcich oblastiach: čelný náraz s čiastočným prekrytím, čelný náraz s malým prekrytím, bočný náraz, test pevnosti strechy a ochrana proti zadnému nárazu. Ocenenie „Top Safety Pick+“ získa vozidlo označené ako „dobré“ v minimálne štyroch z piatich testovaných oblastí, pričom ani v jednom z testov nesmie byť horšie ako „prijateľné“.

Zdroj: IIHS, Mitsubishi
Zdroj: IIHS, Mitsubishi

Zvyšných 11 vozidiel z testovaných v kategórii kompaktných SUV bolo ohodnotené ako „zlé“ alebo „na hrane“ minimálne v jednej z testovaných oblastí.

Outlander nebol ocenený za bezpečnosť po prvý krát. Získal päť hviezdičiek v nárazových testoch ANCAP v Austrálii a JNCAP v Japonsku. Okrem piatich hviezdičiek v nárazových testoch od Euro NCAP bol týmto nezávislým európskym inštitútom ocenený aj za systém pre zmierňovanie následkov čelnej kolízie (FCM), ktorý bol označený ako najnovší pokrokový bezpečnostný systém.

jv
ZDROJ: IIHS.org

Komentáre k článku


Stream naživo