2013-09-24 10:55:00
Dunlop navrhol pneumatiky konceptu
Dunlop navrhol aj pneumatiky konceptu Opel Monza.
Zdroj: Dunlop Goodyear

Dunlop vyvinul pneumatiky, ktoré má na kolesách koncept Opel Monza

Frankfurtský autosalón odhalil novú generáciu modelov Opel na celkom nových a moderných pneumatikách Dunlop.

Jeden z najvýznamnejších výrobcov vysoko výkonných pneumatík na svete vyvinul aj pneumatiky, ktoré zdobili disky kolies novej štúdie Opel Monza Concept na uplynulom 65. medzinárodnom automobilovom veľtrhu vo Frankfurte. Spoločne ich navrhli spoločnosti Opel a Dunlop tak, aby perfektne splynuli s novým elegantným vzhľadom vozidla a doplnili jeho ľahký atletický vzhľad.

Práce na koncepte pneumatiky Dunlop s rozmerom 245/35 R 21 sa začali na počiatku tohto roka. Prešli mnohými fázami, aby sa zabezpečil vývoj a vzhľad pneumatiky, ktorý by spĺňal vysoké štandardy a očakávania spoločnosti Opel. Dezén obsahuje rovnako elegantné linky ako sú na automobile Monza Concept, čím sa zvýraznil celkový vzhľad vozidla.

“Konštrukčné tímy Dunlop a Opel pracovali spoločne na návrhoch a na vývoji pneumatiky, aby zabezpečili perfektné prispôsobenie sa behúňa elegantnému tvaru vozidla. Diskutovali sme skutočne o každom detaile pneumatiky. Hodnotili a navrhovali sme ju tak, aby sme splnili najvyššie štandardy a očakávania tímu Opel” konštatuje Helmut Fehl z moderného vývojového centra Dunlop v Hanau v Nemecku.

 

Zdroj: Dunlop Goodyear
Zdroj: Dunlop Goodyear

Koncept Monza je založený na použití elektrického pohonu vozidla v každodennej prevádzke, čo znamená veľký dôraz na čo najväčší dojazd vozidla. Na zvýraznenie optimálnej efektívnosti pohonu automobilu Dunlop vytvoril ľahkú konštrukciu pneumatiky s nízkym valivým odporom. Vývoj konceptu pneumatiky použitej na novom vozidle Opel Monza Concept je súčasťou úsilia výrobcu pneumatík  podporovať nové modely i koncepty automobilov významných výrobcov vozidiel po celej Európe. Spoločnosť Dunlop vyvíja vysoko výkonné pneumatiky skonštruované tak, aby spĺňali súčasné i budúce požiadavky efektívnosti, čo z nej robí pravidelného partnera automobiliek.

“Znova sa potvrdilo naše úsilie stať sa súčasťou budúcej generácie automobilového vývoja. Zásluhu na tom nemajú len pokročilé konštrukčné schopnosti, ale aj vynikajúca vizuálna podoba pneumatiky,” dodal Helmut Fehl.

Zdroj: Dunlop Goodyear

 

Dunlop je jedným z popredných svetových výrobcov výkonných a vysoko výkonných pneumatík a má impozantne úspešnú históriou v motoristickom športe. Skúsenosti z pretekov prenáša Dunlop inovatívnymi technológiami aj do pneumatík určených pre bežné prevádzku. Pneumatiky Dunlop ponúkajú motoristom najnovšie technológie. Napríklad v pneumatikách RunOnFlat, ktorými sú vybavené vozidlá ovenčené cenami, ako sú Mini, BMW 1, BMW 5/6, BMW X5/X6 a ďalšie. Mnohé z popredných svetových automobiliek svoje vozidlá štandardne obúvajú do  pneumatík Dunlop. Patria medzi ne Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, Volkswagen a Porsche.

jv
ZDROJ: Dunlop, Opel

Komentáre k článku


Stream naživo