2013-04-23 15:22:55
Autosalón Bratislava 2013
Bratislavský autosalón otvoril dnes svoje brány - a už počas hodín pre novinárov a odborníkov bolo plno.
Zdroj: Jozef Vydra

Jarné (ha)rašenie na bratislavskom autosalóne – obsah dráždi, forma provokuje

Ako celok je to dobré, ba veľmi dobré. Konečne hŕba poriadnych áut pekne pokope.

Na výstavisku Incheby dnes otvoril po 23. raz svoje brány bratislavský Autosalón, aby predstavil horúce novinky automobilovej jari. Môžete si ich okukať, vyskúšať. Expozície a exponáty zaujali  v plnej paráde. V prvom rade tie automobilové. Na výstavisku je množstvo modelov, na ktorých možno oči nechať.

Platí to nielen o zvláštnej sekcii autosalónu nazvanej Exclusive salon, v ktorej sa predstavujú vozidlá prestížnych značiek. Bohatá je aj ponuka z kategórie vozidiel dostupných pre väčšinu záujemcov. Prebehnime sa spoločne výstaviskom a predstavme v abecednom poradí aspoň niektoré z nich:

Audi priviezlo okrem iných modelov päťdverový A3 Sportback, S verziu modelu Q5 TDI a špeciálne miesto má vyhradené vozidlo R18 e-tron quattro, víťaz 24 hodinových prejekov v LeMans. Citroën prezentuje vlani v Paríži uvedený model DS3 so zhŕňacou strechou. vynovenú C3 aj Picasso C3 a premiéru zažíva nová model Elysé. Dacia sa vytasila hneď štvoricou modelov: Logan, Logan MCV, Sandero Stepway a Dokker. Fiat sa pokúša zaujať s predĺženým modelom 500L. Honda predstavuje model CR-V a Civic so spotrebou 3,6 litra /100 km. Hyundai prišiel do boja o zákazníkov s Grand Santa Fe, ale k dispozícii je aj trojdverový model i30, ukáže sa i20 WRC, ale aj Veloster Turbo a Genesis Coupe. Chevrolet vytiahol ako tromf model Trax, čiže sestru modelu Opel Mokka. V stánku značky Jaguar zaujme model F-type, ale aj elegantné kombi XF Sportbrake. Iba o kúsok vedľa je na výstavnej ploche Kia pro_cee´d aj v ostrej verzii GT. Land Rover má nový Range Rover. Mercedesu dominuje model CLA, ale aj od základu faceliftovaná trieda E, tiež vo verzii kombi. Priaznivci Nissanu môžu obdivovať nový Note, vynovený elektrický Leaf, ale aj model GT-R. Opel priniesol najmenší kúsok v ponuke – model Adam, no tiež zaujímavý kabriolet Cascada. V stánku Peugeot je nielen model pohonu Hybrid4, ale hlavne dva kusy nového a čakaného crossoveru 2008. Okrem nich sa výstavnou premiérou hrdia ešte modely RCZ, 208 GTi, 208 XY, 208 T16 a sedan 301. Porsche má nové dva kúsky: 911 Carrera 4S a Cayman. Renault prišiel s plejádou štyroch nových modelov, kde hrá prím Clio IV aj vo verzii Grandtour a RS a nový crossover Captur. Faceliftom sa podrobili Fluence a Grand Scenic. V expozáícii Seatu dominuje nový Leon, ale tiež Toledo a Ibiza Cupra. Suzuku bude mať nový model SX4 až na jeseň, no zaujmú omladená Grand Vitara a Splash. Najočakávanejším exponátom z pohľadu trhu je nová Škoda Octavia vo verzii kombi. Aj Toyota Auris sa predstavuje vo verzii kombi so svojim modelom Touring Sports. Volvo prišlo s modernizovanými modelmi XC60, S60,  a V40 Cross Country a R-design. VW okrem Golfa s aktuálnym titulom auta roka má aj verziu GTI a Volkswagen priniesol model Beetle, z ktorého stiahli strechu a urobili kabriolet.

To však nie je všetko a už pripravujeme ďalšiu galériu fotografií. Tie však budú trocha iné, ako plechová krása automobilov... sledujte nás ďalej, dozviete sa viac.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo