2013-03-07 16:35:00
V Ružomberku tankujú lacno
Pamätáte sa, kedy ste naposledy kúpili liter paliva za menej ako 1 euro?
Zdroj: archív

V Ružomberku tankujú lacno ako za socializmu

Nech žije konkurencia! Čo iné dodať k faktu, že v Ružomberku sa stal ekonomický zázrak v rámci strednej Európy. Liter paliva stojí menej ako euro!

Ako nás už minulý týždeň upozornil náš čitateľ Juraj, ceny benzínu aj nafty v tomto meste dramaticky klesali. Čerpacie stanice na Bystrickej ulici si vyhlásili vojnu. Našťastie nie zákopovú, ale cenovú.

Postupne stlačili ceny benzínu 95 Natural a nafty poriadne nízko pod priemerné ceny na Slovensku. Napríklad benzín tam mohli motoristi tankovať niekoľko dní približne za 1,35 eura za liter a za naftu dali dokonca menej ako 1,3 eura. Pritom ceny benzínu sa u nás pohybovali okolo hranice 1,52 eura za liter a nafty 1,43 eura.

Inšpirácia v zahraničí..?

To však nebolo všetko a v stredu minulý týždeň padli ceny na ťažko uveriteľné, no pre motoristov zasa veľmi prijateľné hodnoty: červeno-čierna čerpacia stanica predávala benzín 95 Natural za 1,26 eura na naftu za 1,19. Záujem bol obrovský, na čerpacej stanici to vyzeralo ako na ilustračnom zábere. Pravdepodobne sa inšpirovali v ďalekom Švajčiarku, odkiaľ nám vo štvrtok poslal fotku čitateľ Gabriel – tam bol benzín za 1,108 a nafta za 1,156 eura.

Zdroj: Juraj Belis
Zdroj: Gabriel Cicak

Dnes je „na podaní“ konkurencia v žlto-červených farbách a benzín aj naftu predáva za 99 centov! Dnešná jednodňová akcia na čerpacej stanici spôsobila v Ružomberku problémy v doprave. Aby mohli vodiči lacno natankovať, stoja v dlhých kolónach a blokujú cesty. Ale čakať sa im oplatí. Veď v porovnaní s konkurenciou ušetria. Ak natankujú plnú 50 litrovú nádrž, pri nafte zaplatia menej o 20 eur a pri benzíne dokonca až 24 eur.

Vďaka za tipy a fotky Juraj a Gabriel!

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo