2013-03-07 05:55:00
Ford C-MAX získal ocenenie
Spoľahlivosť je niekedy viac, ako výhodná cena pri nákupe, lebo klientovi šetrí vrecko dlhodobo.
Zdroj: Ford

Ford C-MAX získal ocenenie Auto roka od spoločnosti DEKRA

V tieni príprav na ženevský autosalón a vyhlásenia prestížneho európskeho titulu Auto roka zapadla informácia, že sa takýmto titulom môže hrdiť aj C-MAX od Forda.

Nie je to žiadna národná, či regionálna cena, ale ocenenie, ktoré si vydobyl v Správe o jazdených vozidlách spoločnosti DEKRA. Navyše prestížna nemecká štúdia o spoľahlivosti vozidiel označila C-MAX za najspoľahlivejšie vo svojej triede.

Rešpektovaná autorita

Nejde o žiadne bezvýznamné ocenenie, skôr naopak. DEKRA je veľmi rešpektovaná organizácia a za dva roky prejde technickými prehliadkami na jej staniciach technickej kontroly v Nemecku 15 miliónov vozidiel. Z tejto vzorky sa dajú zistiť relevantné údaje a majú svoju výpovednú hodnotu. Spomínaná Správa o jazdených vozidlách spoločnosti DEKRA má za posledné tri roky až 12 ocenení pre značku Ford. Správa deklaruje aj Ford Focus ako najspoľahlivejšie kompaktné vozidlo.

Spoľahlivosť  sa cení

Ford C-MAX získal podľa údajov zistených v správe Index porúch DEKRA  s hodnotou 97,7 zo 100.  Tento výsledok mu priniesol titul „Auto roka“ spoločne s modelom BMW Z4, ktorý dosiahol rovnaký výsledok. To ho stavia pred Mercedes-Benz triedy E, ktorý obsadil tretiu priečku. Už spomínaný Ford Focus dosiahol hodnotu Indexu porúch 97,3 – je to najlepší výsledok vo svojej kategórii.

jv
ZDROJ: Ford, Dekra

Komentáre k článku


Stream naživo