2013-02-11 14:35:00
Polícii nestačia bežné kontroly,
Kontroly sú zamerané hlavne na autobusy a kamióny, ale aj na alkohol, rýchlosť a ďalšie predpisy.
Zdroj: SITA

Polícii nestačia bežné kontroly, spustila ďalšiu špeciálnu akciu.

Prvá tohtoročná celoplošná dopravná akcia sa začala dnes a potrvá do nedele. Poilícia sa zameria hlavne na kamióny a autobusy, ale hliadky neobídu ani vás!

BRATISLAVA 11. februára (SITA) – Na slovenských cestách sa až do konca týždňa uskutoční prvá tohtoročná dopravno-bezpečnostná akcia TISPOLu. Je to organizácia združujúca služby dopravnej polície európskych štátov. Policajti sa počas týždňa zamerajú najmä na vodičov autobusov a nákladných áut. Kontrolovať budú záznamové zariadenia času jazdy a odpočinku, dodržiavanie hmotnostných limitov a tiež dodržiavanie predpisov pri preprave nebezpečných vecí a odpadu. Podľa hovorkyne Prezídia PZ Denisy Baloghovej, sa zamerajú aj na dodržiavanie rýchlosti, požívanie alkoholu, či používanie bezpečnostných pásov. Netešte sa však, že vás sa to netýka. Kontrolám sa totiž nevyhnú ani ostatní účastníci cestnej premávky.

Pri minuloročnej akcii skontrolovali policajti viac ako štyritisíc autobusov a viac ako deväťtisíc nákladných vozidiel zo Slovenska i zahraničia. Porušenie predpisov zistili u takmer stovky autobusov a takmer tisícky nákladných áut. Najčastejším prešľapom bola prekročená rýchlosť, výnimkou nebola ani nezákonná manipulácia s prístrojmi, kotúčmi a kartami vodiča, nedodržanie predpísaného času jazdy, odpočinku, či zlý technický stav vozidiel. Práve aj pre tieto zistenia budú podobné akcie pokračovať aj v budúcnosti.

jv
ZDROJ: SITA

Komentáre k článku


Stream naživo