2023-11-18 12:35:00
Alfa Romeo Giulia, Alfa
Alfa Romeo
Zdroj: Alfa Romeo

Tri krásky v troch farbách vo výnimočných lokalitách: Alfa vzdáva hold domovine

Alfa Romeo prináša pre všetky tri modelové rady novú výbavu menom Tributo Italiano.

V Európe sa spustili objednávky na modely prvej globálnej špeciálnej edícii v modelovom rade Alfa Romeo, pomenovanej Tributo Italiano. Je na výber vo všetkých troch radoch – Giulia, Stelvio a Tonale, ktoré v tejto verzii vzdávajú hold tradícii značky, talianskemu know-how a športovému charakteru. Na Slovensku bude edícia dostupná budúci rok.

Modely Tributo Italiano majú v modelových radoch Giulia, Stelvio a Tonale pozíciu vrcholných výbav a sú k dispozícii exkluzívne v troch farbách talianskej vlajky (červenej Rosso Alfa, bielej Bianco Alfa a zelenej metalíze Verde Montreal) v kombinácii so strechou kabíny nalakovanou kontrastnou čiernou farbou.

Z dizajnového hľadiska sa autá mierne odlišujú od doterajších vrcholných verzií vďaka niekoľkým detailom. Napríklad je tu vložka prednej masky chladiča tvaru "V" (čiernej farby pri modeloch Giulia a Stelvio, vo farbe Dark Miron pri Tonale), talianske trikolóry na krytoch vonkajších spätných zrkadlách a disky kolies z ľahkej zliatiny (21” pre Stelvio, nové 19” pre Giulia a 20” pre Tonale) v kombinácii s červenými brzdovými strmeňmi Brembo. Taktiež vonkajšie plastové diely: lemy blatníkov a nadstavce bočných prahov – lakované vo farbe karosérie.

Tributo Italiano dodá do najmenšieho modelu menom Tonale  nové čierne perforované kožené poťahy s červenými akcentami a vyšitému logu v opierke hlavy. Novinkou je aj červené prešívanie na prístrojovej doske, či paneloch dverí.  

Automobily sa môžu pochváli bohatou štandardnou výbavou vrátane dvojzónovej klimatizácie, vyhrievaného volantu, ambientného osvetlenia a audiosústavy Harman Kardon. K tomu aktívne pruženie s adaptívnymi tlmičmi, 360 stupňová kamera okolo auta, kopa asistentov k tomu. 

Modely Giulia a Stelvio Tributo Italiano vybavené buď turbodúchadlom prepĺňaným benzínovým štvorvalcom s výkonom 206 kW (280 k) alebo turbodieslom 2,2 litra s výkonom 118 kW (160 k), obidva s 8-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých kolies Q4. Okrem toho je turbodiesel k dispozícii aj s pohonom zadných kolies. Model Tonale Tributo Italiano je na výber so silnejším z dvojice mild-hybridov s objemom 1,5 litra s výkonom 118 kW (160 k) so 7-stupňovou elektrifikovanou dvojspojkovou prevodovkou TCT alebo s inovatívnym pohonom Q4 Plug-In Hybrid so systémovým výkonom 206 kW (280 k). 

Produkcia fotografií, ktoré nájdete v galérii prebiehala v lokalite jedného zo svetovo najstarších miest menom Matera. Toto inšpiratívne mesto, preslávené jaskynnými obydliami Sassi, ktoré boli  v  roku  1993  vyhlásené  za  svetové  kultúrne  dedičstvo  UNESCO patrí ku klasike krajiny a poskytuje výborný kontrast k novým automobilom ako hold histórie značky i domovskej krajiny.   


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo