2023-05-04 20:28:00
Pokus o lúpež
Pokus o lúpež
Zdroj: 7News.au ytb

VIDEO: Prišiel, aby ju olúpil o auto. Vzadu mala deti. Bojovala ako levica

Lúpežné prepadnutia sú obvykle zúfalým činom zúfalých ľudí, no nezaslúžia si ani štipku ľútosti.

Treba však povedať, že ich neubúda, skôr naopak. V minulosti sa lúpežné prepadnutia za bieleho dňa diali v problematických regiónoch ako JAR, či Brazília a podobne. Teraz sa stávajú aj v krajinách, v ktorých boli pre mnohých obyvateľov takmer nepredstaviteľné. Svoje by o tom vedela povedať vodička SUV značky Toyota (Highlander), z austrálskeho mesta Melbourne, ktorej do auta cez dvere spolujazdca, pravdepodobne na križovatke, z ničoho nič skočil mladý muž a pokúsil sa ju vytlačiť spoza volantu. Udalosť zachytili správy austrálskeho kanálu News7. Muža netrápilo, že žena je zároveň matkou a na zadných sedadlách auta jej sedia päť a sedemročné deti v autosedačkách. Videl len drahé SUV, ktoré môže "ľahko" ukradnúť slabej žene. 

Tú slabú ženu však podcenil a pravdepodobne podcenil ženy ako matky vo všeobecnosti, či len skrátka nevedel, že ak by išlo len o jej auto, možno by z obavy o svoj život z auta ušla aj sama. Lenže toto nebolo len o nej. Materinský pud robí z matiek neuveriteľne silné a absolútne odhodlané stvorenia, s ktorými je neradno si zahrávať. 

Zistil to aj on, pretože táto matka bola dostatočne odhodlaná na to, aby lúpežníkovi nepodľahla. Bila sa s ním ako levica, nechcela ho pustiť za volant. Auto sa počas jazdy viditeľne pohybovalo zo strany na stranu, až vpálilo do ochranného plotu železnice. Plot auto zastavil. Žena mala aj šťastie na svedkov a pravdepodobne aj na nešikovného lúpežníka, ktorý sa o podobný prepad pokúsil len pár minút predtým na parkovisku nákupného centra. Vtedy inej žene jazdiacej na aute značky Land Rover stačilo menej - zamknúť vozidlo zvnútra a nevpustiť ho dnu. Keď sa mu teda podarilo dostať do auta matke dvoch detí a ona mu obdivuhodne vzdorovala a podarilo sa jej zastaviť auto, na pomoc jej pribehlo hneď niekoľko svedkov a tí lúpežníka zadržali až do príchodu polície. Mladík bol neskôr obvinený a s veľkou pravdepodobnosťou skončí za mrežami. Statočná mamina i deti z prepadnutia vyviazli bez zranení, no všetci zostali mimoriadne otrasení a bude im trvať dlho, kým sa z tohto zážitku spamätajú. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Youtube.com, News7

Komentáre k článku


Stream naživo