2023-03-29 15:49:00
Google Street View auto
Google Street View auto
Zdroj: Google

Aktualizované: Autá tvoriace Google Street View vyrážajú na cesty. Tu ich môžete stretnúť

Google tak ako každý rok, aj toho roku vypúšťa svoje mapovacie autá do sveta.

Aktualizácia - text je aktualizovaný o informácie z oficiálnej tlačovej správy spoločnosti Google v treťom a štvrtom odseku. Svet je to veľký a neustále sa mení, takže to ako vyzerali ulice našich miest a obcí pred desiatimi rokmi už často neplatí. Preto Google vypúšťa svoje mapovacie vozidlá na cesty a do ulíc opäť, aby jeho mapová funkcia Street View mala stále čo najaktuálnejšie zábery.

Minulý rok stihli mapovacie vozidlá s 360° kamerami "pofotiť" mnoho ulíc vrátane tých v Bratislave i na Záhorí, tento rok sa na Slovensko chystajú opäť. Mapovanie začína teraz v marci a pokračovať bude zhruba pol roka do septembra 2023. Prvý správu o fotení našich ulíc priniesol portál Živé.sk

Mapovacie autá s typickým zariadením na streche s kamerami zachytávajúcimi celý priestor okolo vozidla budete môcť stretnúť v Bratislave (marec - september 2023), v Žiline (marec - september 2023), v Banskej Bystrici (marec - september 2023), a ďalej v Nitrianskom kraji (marec - september 2023), a v západnej časti Košického a Prešovského kraja (marec - september 2023). Konkrétne sa Google autá vydajú okrem spomenutých veľkých miest aj do menších, napríklad do Levoče, Sniny, Humenného, či Skalice.

„Základnou misiou Googlu je prinášať používateľom presné, užitočné a najmä aktuálne informácie. Týka sa to samozrejme aj služby Street View na Mapách Google. Na základe analýzy a jej následného vyhodnotenia Google identifikuje oblasti, ktoré by bolo vhodné aktualizovať. Vo všeobecnosti ide najmä o cesty a ulice v rámci miest a obcí, medzimestské či rýchlostné cesty,“ hovorí Iva Fialová, komunikačná manažérka Googlu pre Čechy a Slovensko.

Informácie prehľadne podľa jednotlivých štátov zverejnil Google na svojich stránkach.

 

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, Google.com

Komentáre k článku


Stream naživo