2023-03-28 17:30:00
Zakázané uvoľnenie kolesa pikapu
Zakázané uvoľnenie kolesa pikapu
Zdroj: twitter

VIDEO: Z pikapu sa odtrhlo koleso počas jazdy. Toto spravilo s druhým autom

Niečo podobné sa len tak nevidí. Video nárazu automobilu do práve odtrhnutého kolesa je neuveriteľné.

Život motoristu naučí, že sa na diaľnici má báť troch vecí: kolóny skrytej v hmle, smskujúceho vodiča a defektu kamiónu. Teraz si pokojne možno prirátať aj odtrhnuté koleso z vedľa idúceho auta.

Udalosť sa odohrala pred niekoľkými dňami na diaľnici 118 v Kalifornii USA. Video, ktoré nájdete nižšie, pochádza z kamery vzadu idúcej Tesly. Tá mala počas jazdy zapnutý autopilot, video preto tiež zachytáva reakciu autopilota na spomínané koleso.

V prvom rade ale dokumentuje čo sa stalo s crossoverom menom Kia Soul. Keď Kia obiehala pomalšie idúci pikap v strednom pruhu na viacprúdovej diaľnici, pikapu sa odtrhlo koleso a vletelo Kii rovno do cesty. Rotujúce koleso (pneu s diskom) majú nepochybne veľkú pohybovú energiu, no to čo sa stalo pri kontakte auta s kolesom, to čakal len málokto. Kia Soul doslova vyskočila do luftu, následne urobila kotrmelec a dopadla na asfalt. Koleso medzitým putovalo ďalej po diaľnici až sa vrátilo k vraku vozidla, do ktorého vrazilo pár okamihov predtým. Vodič Kie z auta vyšiel úplne bez zranení. Keďže bol v aute sám, nikto na situáciu nedoplatil zraneniami.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Twitter

Komentáre k článku


Stream naživo