2023-03-14 13:53:00
Citroen AMI hapal
Citroen AMI hapal
Zdroj: twitter

VIDEO: Citroen AMI je malý a pomalý. Vodič sa to v Monaku dozvedel tvrdšou cestou

Citroen model AMI nevyrobil preto, aby prekonával rýchlostné rekordy.

Tento drobnučký elektromobil naozaj nie je ani rýchly, ani silný. Jeho výkon je cca 8 koní, jeho baterka má 5,5 kWh a jeho maximálka je 45 km/h. Autíčko má celkovú dĺžku 2,4 metra a hmotnosť zhruba pol tony. Je dôkazom toho, že osobná mobilita v meste nemusí byť ani drahá, ani veľká a ani ťažká.

V Citroene však nikto nečakal, že sa "niekto" pokúsi auto presvedčiť k výkonom, ku ktorým tento francúzsky Luigi nebol postavený. A tak sa stalo, že sa autíčko menom AMI počas jazdy legendárnou zákrutou na trati legendárneho okruhu F1 v Monaku pri hoteli Grand tak trochu prevrátilo a tak troch nabúralo.

Táto drobná škatulka k rýchlejšiemu jazdeniu nie je stavaná, no ani daná zákruta nie je na to, aby sa ňou perchádzalo rýchlo. Veď aj monoposty F1 v nej neprekračujú rýchlosť cca 50 km/h.

Poučenie z videí a incidentu, ktoré zachytávajú a ktoré vzbudili na sociálnych sietiach mohutnú vlnu záujmu je nasledovné: keď máš úspornú malú škatuľku, netvár sa, že máš formulu.

Keď tak nad tým človek uvažuje, rada: netvár sa, že máš formulu platí vlastne na každé auto však? A ešte lepšie: netvár sa, že si dobrý šofér, lebo presvedčenie o opaku môže bolieť nielen teba.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Twitter, Newsclick via Youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo