2023-03-09 14:30:00
Spektakulárna nehoda dvoch Ferrari
Spektakulárna nehoda dvoch Ferrari v Taliansku
Zdroj: Supercarnews

Naháňali sa v dvoch Ferrari po okreskách. Dopadlo to spektakulárne

Čo sa stane, keď sa stretnú dvaja vodiči Ferrari na bežnej komunikácii? To nikto dopredu nevie, ale požiarnici by mali byť v pohotovosti.

Je to len pár dní dozadu, čo sa v Taliansku odohrala nehoda ako vystrihnutá z akčného filmu. Akurát v nasledujúcom videu nie sú atrapy superšportových áut, ale reálne vozidlá v hodnote státisícov eur, ktoré sú po nehode na odpis, respektíve na uhol.

Dvaja vodiči - jeden Belgičan, druhý Holanďan, trávili dovolenku v talianskom regióne Ancona. Nič lepšie ako sa trošku ponaháňať po bežných cestách im nenapadlo a tak sa do toho dali. Nikto nevie koľko kilometrov predchádzalo tejto nehode, no čo je každému jasné: nešli podľa predpisov a očividne nesledovali navigáciu, nevedeli kde sa nachádzajú, nečakali, že je pred nimi ostrá pravotočivá zákruta.

Na záberoch z bezpečnostnej kamery, ktorá snímala časť súkromného pozemku a spomínanú zákrutu už len vidieť ako obe autá krátko za sebou stratia priľnavosť, vodiči stratia kontrolu, vyletia zo zákruty a následne čiastočne aj z povrchu zemského.

Nehoda si vyžiadala životy dvoch modelov Ferrari, ktoré sa obetovali pre záchranu svojich vodičov. Jedno z áut začalo horieť, obaja vodiči vyšli z nehody bez vážnych zranení a nikto ďalší neprišiel k úrazu. Škody na majetku sú však nemalé.

Aj keď sa hovorí, že talianske úrady vedia byť k rýchlej jazde benevolentnejšie ako také rakúske (napríklad), jazdenie na úplného piráta nemajú radi ani tam. Polícia zatiaľ len vyšetruje udalosť a zbiera dôkazy.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Supercarnews, ytb.com

Komentáre k článku


Stream naživo