2023-02-22 18:53:00
Katalyzator zmizol
Katalyzator zmizol Ilustračné foto
Zdroj: Policia SR

Chcel ukradnúť katalyzátor. Vodička spala v aute a zobudil ju. Dopadlo to zle

Štvorica zlodejov sa pokúsila odrezať a odcudziť katalyzátor zo zaparkovaného auta.

Opustené auto na takmer prázdnom parkovisku v strede noci. Dokonalý zločin. Ale iba v prípade, že v aute, ktorému sa zlodej pokúša odrezať katalyzátor nikto nie je. V tomto prípade bol. 

Incident sa odohral minulý týždeň v USA v mestečku Palmdale neďaleko Los Angeles v Kalifornii. Štvorica zlodejov zaparkovala pri veľkom SUV značky Ford. Jeden z nich skočil pod Ford s úmyslom rýchlo odrezať katalyzátor, za ktorý by dostal možno pár stoviek. Zvuky rezania však zobudili vodičku spiacu v zaparkovanom aute. Zvuky ju pravdepodobne vystrašili a rozhodla sa z miesta odísť. Naštartovala, zaradila spiatočku a začala cúvať. Keď však auto zvláštne nadskočilo akoby prešlo cez spomaľovač rýchlo zabrzdila. Až potom zistila, že zvuky, ktoré ju zobudili vytváral zlodej ležiaci pod jej vozidlom. Zlodej, ktorého práve prešla. Zlodejovi zavolala pomoc, sanitka ho odviezla do nemocnice, no v nemocnici už nemohli spraviť nič a vyhlásili ho za mŕtveho. 

Polícia zatkla zvyšných troch ľudí sediacich v malom aute, ktorí prišli spolu so zlodejom. Auto, z ktorého sa zlodej a jeho kumpáni rozhodli odrezať katalyzátor bolo veľké SUV Ford Excursion, ktoré sa v rokoch 2000 až 2005 vyrábalo v Mexiku. Tento 5,76 metra dlhý "drobček" mával Podkapotou motory V8 s objemom od 5,4 do 7,3 avšak vrcholný motor bola 6,8 litrová V10 s výkonom 310 koní. Hmotnosť priemernej verzie štartovala tak na úrovni 3,2 tony. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: AP/Autoblog

Komentáre k článku


Stream naživo