2023-02-21 21:09:00
Project Mondo G
Project Mondo G
Zdroj: Mercedes

Takúto Triedu G ste ešte nevideli: Na streche má veľký zips! A je skutočná...

Mercedes Triedy G zažil už nejednu premenú na nejednu šialenosť.

Najnovšia šialenosť však prekonáva všetky doterajšie. Ťažko si predstaviť niečo fantastickejšie ako Mercedes 6x6 a niečo šialenejšie ako W.I.L.I.A.M.G - AMG GT s tvárou Triedy G, avšak stalo sa. Nafučaná Trieda G s obrovskými lesklými kolesami a veľkou nafučanou bundou namiesto strechy prekonáva očakávania. Je to zmes retromobilu s mesačným vozítkom v kombinácii s dizajnom, ktorý je dobre známy všetkým nadšencom populárnej módy. 

Tento výtvor totiž vznikol pri príležitosti týždňa módy v Londýne a okrem trojcípej hviezdy na Mondo G - ako sa tento stroj volá, kooperovala aj milánska módna značka Moncler. Tá stoji za nafučanou lesklou bundou rôznych veľkostí a druhov, ktorej cena sa v prípade mužskej kolekcie pohybuje od 1000 eur vyššie. Ale fejky viete kúpiť aj za desatinu ceny. 

Kým v móde sú fejky celkom bežné a na prvý pohľad ich ťažko rozoznať, fejkovú Triedu G by ste spoznali hneď. A toto veru fejk nie je. Akurát je to skrátená verzia (3. dverový model, ktorý sa ani nepredáva) s celkovou dĺžkou 4,6 metra. S celkovou šírkou sa tiež diali veci. Nakoniec, inak to ani byť nemohlo, keď sa pneumatiky nafúkli do absurdných rozmerov, auto má celkovú šírku 3,4 metra. Výška je 2,8 metra a hmotnosť skromných 2,5 tony. Auto kombinuje lesklé nafučané bundy namiesto gúm a strechy s G-čkom, ktoré akoby bolo už zájdené, obrúsené - v skutočnosti je to len falošná patina. A keď sa takto lesklým oblúkom vraciame k falšu, je viac ako pravdepodobné, že očakávané nafučané terénne schopnosti tohto auta by spľasli pri prvom ostrejšom kamienku. Ale ktovie, možno sú lesklé bundy dobré pneumatiky... 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Mercedes

Komentáre k článku


Stream naživo