2023-02-15 15:12:00
Vodič kamiónu na zasneženej
Vodič kamiónu na zasneženej ceste nestratil rozvahu
Zdroj: skilled truckers canada FB

VIDEO Vodič kamiónu na zasneženej ceste neváhal ani sekundu. Toto mohlo skončiť zle

Mohol z toho byť obrovský karambol, no nakoniec sa nič nestalo.

Občas je fajn vidieť, že vodiči profesionáli nie sú profesionáli len preto, lebo majú správnu triedu vodičského preukazu. Vodič profesionál má byť lepším vodičom než iní. Napriek tomu to tak nie vždy je a v prípade nasledujúceho videa to vidieť celkom jasne. Udalosť sa odohrala pred pár dňami v západnej časti Kanady na ceste 97 pri meste Vernon, ktoré sa nachádza v zdanlivom strede cesty medzi Vancouverom a Calgary. 

Vodič jedného kamiónu prichádzajúceho na hlavnú z vedľajšej cesty mal síce dostatočný výhľad v križovatke, no akosi sa pozabudol pozrieť vľavo. Pravdepodobne preto, lebo mu láskavo dával prednosť vodič menšieho nákladného vozidla, ktorý z hlavnej cesty odbočoval vľavo a mal prednosť. Tú však neuplatnil a na križovatke zastavil. 

Vodič bieleho ťahača s bielym návesom pravdepodobne od dojatia zabudol naposledy skontrolovať cestu a vyrazil na hlavnú napriek tomu, že z kopca prichádzal slušnou rýchlosťou ďalší kamión. 

A práve pohľadom prichádzajúceho ťahača sa vyznačuje nasledujúce video. Prichádzajúci vodič mal na križovatku výborný výhľad a očakával, že križovatkou bez problémov prejde. V tom mu biely kamión nečakane vošiel do dráhy. V tom momente to vyzeralo na neodvratnú nehodu. Bežný človek by už len pravdepodobne strhol volant dupol na brzdu a na zasneženej ceste by sa došúchal k svojmu osudu. V tomto prípade bol za volantom profesionál, ktorý už na svojich cestách musel zažiť podobné situácie. Začal brzdiť, no kamión udržal pod kontrolou, nasmeroval ho na vedľajšiu cestu a vyhol sa nárazu do návesu druhého kamiónu plynulým manévrom. 

Vodič si vyslúžil uznanie od kolegov i laickej verejnosti. Nie je to žiadna hrdinská vec, len urobil to najlepšie čo vedel. Dával pozor a očividne myslel aj za ostatných. A tak to skrátka má byť. Niektorí hlásite, že vám nenačíta video, tu je link na youtube. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Youtube.com, Infonews

Komentáre k článku


Stream naživo