2023-02-03 17:30:00
Ferrari Roma skončilo v
Ferrari Roma skončilo v rukách hasičov
Zdroj: Palm Beach County Fire Rescue Team

FOTO Nové a ultra vzácne Ferrari skončilo takto: dôvod len tak neuhádnete

Ferrari Roma museli zo zakliesnenia vyťahovať hasiči. Neskončilo v problémoch vlastnou vinou.

Avšak ani vinou vodiča, či nejakého záškodníka. Toto Ferrari v limitovanej verzii Roma, ktorého cena bez príplatkov prevyšuje úroveň 250-tisíc eur sa ešte len chystalo ohúriť schopnosťami, ktoré mu doma v Taliansku dali do vienka. Lenže nepodarilo sa, auto skončilo zakliesnené v šachte. Výťahovej šachte. Dôvod? Pokazil sa výťah a auto skrátka padlo na dno šachty. Vo veci nemá byť cudzie zavinenie - až teda na poruchu výťahu, za ktorú akiste niekto zodpovednosť ponesie. Výťah určený na prevoz áut medzi poschodiami väčšej budovy neodviedol svoju prácu a auto sa prepadlo do šachty.

Výťah sa nachádzal u dílera exotických vozidiel v USA v Palm Beach. Ferrari Roma presúvali v rámci samotnej budovy, keď prišlo k poruche a auto "vypadlo" do šachty tak, že zadnou časťou dosadlo až na dno. Ako presne sa to stalo, či sa prepadla podlaha výťahu v momente, keď auto cúvalo dnu, alebo počas jazdy, či sa podarilo niečo celkom iné, to nevieme, no veľmi na tom nezáleží. Dôležité je, že nikto pri incidente neprišiel k úrazu a hasičom spolu s odťahovou službou sa za štyri hodiny práce podarilo obitého talianského žrebca vytiahnuť hore bez toho, aby sa vznietil. Po páde totiž z auta začalo vytekať palivo. Či bude auto na odpis, alebo sa ho díler pokúsi opraviť? To všetko ukáže až odhad poisťovne a ďalšie papierovačky. Prípadná oprava ale rozhodne nebude lacná. 

Ferrari Roma predstavila automobilka v roku 2019, ako pripomenutie La Dolce Vita - dobrého života, ktorý mohli zažívať majitelia áut značky Ferrari v šesťdesiatych rokoch. Kupé s koncepciou 2+2 má benzínovú V8-čku s výkonom 620 koní, z 0 na 100 km/h zrýchli za 3,4 sekundy. Výnimočnosťou modelu Roma je dizajn, limitovaný počet (v čase uvedenia boli už všetky predané), použité materiály v interiéri ako i fakt, že na svet prišlo bez elektrifikácie, len s charakterným motorom V8. To už sa dnes modelom Ferrari a ani iným veľmi nestáva. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1.com

Komentáre k článku


Stream naživo