2023-01-20 18:30:00
Odmietla vydať papiere od
Odmietla vydať papiere od vozidla
Zdroj: Twitter via Daily Mail

VIDEO: Odmietla vydať doklady od auta. Pozrite sa, čo urobil policajt

Poskytnúť dokumenty od vozidla polícii, to berieme pri cestnej prehliadke za samozrejmosť.

Sú však na svete aj takí, ktorí veria, že nikto, ani polícia, od nich nemá právo pýtať doklady od vozidla. Suverénni občania štátu a priľahlého vesmíru sa našli aj v tomto videu. Presvedčení o svojej pravde a o význame odborných výrazov, ktoré si osvojili, odmietli poskytnúť polícii doklady od vozidla. Stalo sa to pred pár dňami v Austrálii v štáte Nový Južný Wales v oblasti Coffs Harbour.

Pri incidente sedela za volantom 52-ročná vodička Helen Delaney, ktorá sa spolu so spolujazdcom opierala o presvedčenie, že policajt nemá na mieste "žiadnu jurisdikciu." Z toho čo hovorili to vyzerá tak, že policajti vozidlo zastavili vrámci bežného hliadkovania a posádka si nebola vedomá žiadneho porušenia predpisov - zároveň o žiadnom porušení predpisov nehovoril ani policajt. Na aute a aute stojacom za ním je však vidieť viaceré úpravy, ktoré mohli políciu vyprovokovať k zastaveniu vozidla/vozidiel.

K porušeniu predpisov došlo v momente, keď posádka odmietla spolupracovať, vodička odmietla z vozidla vystúpiť, odmietla tiež stiahnuť okno. Policajt ju niekoľkokrát požiadal o vyššie uvedené, nakoniec ju varoval predtým, že ju z auta vytiahne za pomoci sily, keď nadalej odmietala spolupracovať, privolal si pomoc a následne v rýchlom slede holými rukami vytrhol sklo okna vodičových dverí, dvere si otvoril a občianku vytiahol z automobilu. Podobný osud čakal aj jej spolujazdca, ktorý nezabudol policajtovi vulgárne vynadať a vyhrážať sa mu "férovkou jeden na jedného".

Vodička bola obvinená okrem iného aj z vedenia neregistrovaného vozidla. Pri ďalšom skúmaní policajti zistili, že autu vypršala registrácia polroka vzad. Neregistrované vozidlo v štáte Nový Južný Wales nemožno prevádzkovať na verejných komunikáciách. Neregistrované vozidlo je zároveň nepoistené vozidlo, takže okrem chýbajúcej registrácie a na ňu naviazaného pravidelného ročného poplatku (niečo ako cestná daň vo výške od 200 do 500 austrálskych dolárov - pri osobných autách) bolo auto bez povinného poistenia.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Daily Mail Australia

Komentáre k článku


Stream naživo