2023-01-19 18:30:00
Z Fordu Mustang sa
Z Fordu Mustang sa stáva pohrebné vozidlo

Z Fordu Mustang vzniká pohrebné vozidlo. Cesta na večný odpočinok bude iná

Ford Mustang ako pohrebné vozidlo? Doteraz možno ako smrteľná zbraň, ale ako pohrebák?

Nuž časy sa menia a o Forde Mustang to platí tiež. Nie každý Mustang je stvorený rovnako. Jeden môže mať štvorvalec, či osemvalec do V, druhý môže mať 75,7 kWh batériu s využiteľnou kapacitou 68 kW. Jeden môže byť kabriolet, kým druhý môže byť pohrebné vozidlo a limuzína. Nie však zároveň.

Iba ja vidím v elektrickom Forde Mustang Mach-e, ktorý sa stáva pohrebným vozidlom istú symboliku? Rozhodne treba povedať, že s elektrickým Mustangom ala pohrebákom začína nová éra. I keď by sa mnohým z nás väčšmi páčilo odísť na druhý svet s osemvalcom Podkapotou, tu to bude presne také dôstojné, ako si to väčšina z nás predstavuje. A navyše to bude úplne potichu.

Okrem pohrebného vozidla chystá firma venujúca sa prestavbám Coleman Milne aj limuzínu s celkovou dĺžkou vyše 6,2 metra. Predĺžený Mustang bude v oboch prípadoch disponovať nižším dojazdom ako štandardná verzia. No ani v jednom prípade to nebude predstavovať problém. Veď kto kedy najazdil pri jednej ceste s pohrebným autom viac ako 320 km? A podobné sa dá povedať aj o limuzíne.

Samozrejme, u Coleman Milne si môžete objednať svoje pohrebné vozidlo, či limuzínu so všelijakými vylepšeniami a kúpiť ich budete môcť s riadeným na pravej i ľavej strane. Pohrebný elektromobil čaká teraz 65-tisíc najazdených kilometrov, kým pôjde oficiálne do predaja. A ak si myslíte, že je to prvýkrát, čo sa stretla elektrina so smrťou, ste na omyle. Coleman Milne ponúka prestavby napríklad plug-in hybridného Mercedesu Triedy E, či plne elektrickej Tesly Model S.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Coleman Milne

Komentáre k článku


Stream naživo