2022-08-23 12:30:00
Porsche 911 Sally Carrera
Porsche 911 Sally Carrera Special
Zdroj: Porsche

Porsche 911 Sally Carrera Edition má majiteľa. Je najdrahším Porsche v histórii

Špeciálna edícia Porsche 911 s názvom Porsche 911 Sally Carrera Edition už má vlastníka.

V aukcii za ňu zaplatil 3,6 milióna dolárov, čo je najviac v histórii aukcií za nové Porsche. Postaviť auto podľa kreslenej filmovej predlohy sa Porsche oplatilo. Nie ani tak pre vlastný bankový účet, ako skôr pre pozitívne PR a pre charitu. Pretože presne na to pôjdu získané prostriedky.

Porsche získanú sumu rozdelí medzi dve charitatívne organizácie. Prvou je Girls Inc, ktorá v rámci USA a Kanady prostredníctvom 1600 pobočiek podporuje mladé ženy z okrajových sociálnych skupín v získavaní vedomostí a znalostí k tomu, aby pozitívne ovplyvnili nielen svoj život, ale aj svoje okolie. Druhou je USA pre UNHCR, ktorá pomáha získať finančné prostriedky na podporu utečencov počas vojny na Ukrajine.

Na aukcii sa zúčastnila aj herečka Bonnie Hunt, ktorá nadabovala pôvodnú verziu Sally. "Aká to noc a aký to výsledok! Je skvelé vidieť auto inšpirované mojou postavou z filmu Autá vykonať toľko dobra. Už šestnásť rokov si užívam úlohu Sally, táto postava má v mojom srdci špeciálne miesto. Je skvelé, že jej  osobnosť a hodnoty pomáhajú inšpirovať ďalšie generácie," povedala Hunt.

Viac o Porsche Sally Edition nájdete v tomto článku.

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Porsche, Sothebys

Komentáre k článku


Stream naživo