2022-07-12 13:10:00
Núdzové pristátie na diaľnici
Núdzové pristátie na diaľnici
Zdroj: ytb

VIDEO: Pilot začiatočník zobral svokra na výlet. Zlyhal im motor. Takto skúsili pristáť

Keď zoberieš svokra na výlet a potom bojuješ o jeho a svoj život.

Mal to byť dar ku dňu otcov. Bývalý vojak pravdepodobne spolu s manželkou obdaroval svojho svokra výletom s lietadlom. Bol to super nápad, počasie bolo skvelé a pilot, ktorý získal licenciu iba pred pol rokom sa vybral spolu so svokrom na let po okolí, aby si mohli pozrieť z výšky čerstvo zakúpenú nehnuteľnosť.

Výlet vyzeral výborne, no keď sa vracali späť na letisko, stroju zlyhal motor. Jednomotorový ľahký stroj menom Aero Commander z roku 1967 prudko stratil výšku a čerstvý pilot, ktorý dovtedy nalietal len nejakých 100 hodín sa musel pokúsiť o núdzové pristátie. Najprv chcel skúsiť most, no hustá premávka a úzky priestor ho odradili. Už to videl tak, že lietadlo ponorí do vody, no potom si všimol viacpruhovú cestu medzi kopcami a skúsil doletieť až k nej. Na mieste v tom čase nebolo veľa áut, no "pristávacia plocha" sa stáčala medzi kopcami a pilot musel preukázať kusisko odvahy i zručností.

Lietadlo sa mu podarilo dostať na zem a to bez poškodenia prechádzajúcich áut. Následne lietadlo opravili a o pár dní dokonca miestna polícia uzavrela časť diaľnice, aby mohlo lietadlo vzlietnuť a prísť na skutočné letisko. Pilot po tomto ukážkovom núdzovom pristáti síce nad lietaním nezlomil palicu, ale vyhlásil, že si od neho dá chvíľu pauzu.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Youtube

Komentáre k článku


Stream naživo