2022-07-11 16:30:00
Suzuki Jimny spyfoto
Suzuki Jimny spyfoto
Zdroj: Motor1.com

Suzuki Jimny Long testujú v Európe. Päťdverové Jimny s hybridom?

Že má prísť päťdverová verzia modelu Jimny, o tom sa hovorí už dlho.

Otázkou ostatných mesiacov však bolo, či vôbec príde a kam vlastne príde, pretože sprísňujúce sa emisné normy hranatému autu s atmosférickým motorom akosi neprajú. Suzuki bolo krátko po uvedení modelu na náš trh postavené do situácie, v ktorej mohla automobilka nový model úplne vyčiarknuť, alebo z neho spraviť dodávku. Ako to dopadlo, to už vieme. Preto si dvojmiestne vozidlo Suzuki Jimny kúpiť síce môžete, ale veľmi nechcete. Päťdverák vyzeral byť minimálne pre Európu tiež "zabitý".

Lenže teraz sa na svetlo sveta dostali špionážne zábery, ktoré zverejnil Motor1.com. Tie odhaľujú Jimny so zreteľne predĺženým rázvorom a dávajú nádej, že päťdverák predsa len príde. Alebo to bude len ešte väčšia dodávka?

Podľa autorov špionážnych fotografií bolo auto pri vykládke na testovacie jazdy niekde v EÚ mimoriadne tiché, z čoho možno usudzovať, že Podkapotou vozidla je iný motor, než 1,5 litrový atmosférický štvorvalček. Je celkom možné, že Jimny nesie prepĺňaný agregát s mild-hybridnou technikou - teda motor, ktorý by umožnil autu návrat medzi osobné vozidlá a dovolil by Suzuki predávať ho aj v našom prísne protiemisnom prostredí.

Viac informácií o tomto stvorení sa dozvieme pravdepodobne v priebehu nasledujúcich mesiacov, vraj by sa auto malo ukázať svetu koncom tohto roka. Ale to už sú také predpovede deda vševeda, takže ich, spolu s ostatnými o plug-in hybridoch a podobných -och necháme na neskôr.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1.com

Komentáre k článku


Stream naživo