2021-11-21 12:20:00
Američan Joe si skúšal
Američan Joe si skúšal Hummer
Zdroj: c-span ytb

VIDEO: Volá sa Joe, má 78 a dostal do rúk nový Hummer. Toto s ním robil na parkovisku

Nie každý 78-ročný Joe (džou, ale pokojne aj joe) si trúfne šoférovať Hummer.

Akýsi dobre upravený Joe, pôvodom Američan, nedávno zavítal do nového závodu v oblasti, ktorú možno nazvať kolískou automobilizmu. Hovoril tam niečo o tom, že tá kolíska automobilizmu – menom Detroit, nakopla aj elektromobilitu, či čo - keď otvárili novú fabriku Zero na výrobu EV-čiek. Ale to vlastne nikoho nezaujímalo, najviac sa všetci tešili na to, keď starý Joe dostane do rúk ten nový brutálne veľký, ťažký a extrémne výkonný Hummer EV a pošle ho do jarku a budú z toho palcové titulky a správy o zničení nového Hummera obletia svet.

Ale nestalo sa, a tak vlastne nie je o čom písať. Hummer sa nevznietil, Joe ho nenabúral... Ale pravdou je, že mať 78-rokov, sadnúť do takéhoto autiska a pekne tomu podkúriť aj so systémom launch control, to chce pevné nervy i stabilnú krčnú chrbticu. A treba si povedať, že aj práca na plný úväzok v tomto veku si vyžaduje pevné nervy, najmä, keď ide o prácu s ľuďmi a používanie tlačidiel v atómovom kufríku po každom na*raní sa na nejakého sopliaka, nie je vhodné.

Dobre, odhalím vám tajomstvo. Asi by ste to nečakali, ale ten starý pán je zároveň americký prezident. Stále nie je v dôchodku a na svoj vek sa teší prekvapivo dobrému zdraviu a obdivuhodne sviežej mysli. A očividne sa ani nebojí šoférovania. I keď je pravda, že na 9-minútovom videu nájdete len niekoľko šprintov v priamke. No skrátka, že je Američan, to veru nezaprie. 

Bodaj by som aj ja v jeho veku bol americký prezident... mal také biele zuby a bol v takom dobrom stave, až by mi dovolili jazdiť s autom tohto výkonu. Aspoň na voľnej ploche... Ale ešte skôr by som si rád odskúšal ten elektrický Hummer. Viete, keď v ňom môže jazdiť POTUS (President of the United States), prečo by som nemohol aj ja? Jeho vyšše 1000 koní z dvojice elektromotorov a takmer 16 000 Nm krútiaceho momentu na kolesách (klasický fígeľ) i schopnosť jazdiť ako krab ma zaujali, uznávam. Hummer EV prichádza v dvoch verziách - ako SUV i ako pikap. Obe majú byť v najsilnejšej verzii schopné zrýchliť z 0 na 100 km/h za cca 3 sekundy. Ak toto auto zaujalo aj vás, pozrite si galériu, A preklikajte si pokojne aj video s Joeom. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Youtube, C-Span, GMC

Komentáre k článku


Stream naživo