2021-10-25 13:10:00
Kamión a Tesla
Kamión a Tesla
Zdroj: wham baam teslacam

VIDEO Kamionista nabral Teslu a kilometer ju tlačil pred sebou. Takto to vysvetlil

Vodič ťahača vrazil do Tesly a tlačil ju pred sebou bezmála kilometer.

Vodič ťahača v USA brázdil cesty svojej rozľahlej krajiny. Šiel pekne bezpečne v ľavom pruhu. Náhle si povedal, že odbočí do pravého pruhu. Dal smerovku, skontroloval spätné zrkadlá a premiestnil sa. Zazdalo sa mu, že niečo začul, no v kamióne mu azda hrala hlasno hudba. Potom sa mu zdalo, že to tomu ťahaču akosi nejde. Pre istotu ťahač odstavil a šiel to skontrolovať. A na prednom nárazníku našiel nacapenú Teslu Model 3. To bolo vôbec prvýkrát čo dané auto uvidel. 

Jednoducho nezaznamenal ani to, že auto pri zmene pruhu zachytil a ani to, že auto pred sebou tlačí. Tesla bola v tom čase na autopilote, jej vodič sa rozhodol, že kamión obíde sprava, keďže ten dovtedy nejavil záujem prejsť z ľavého pruhu do pravého.

Práve to však bola chyba, pretože vodič nákladného auta si nízky sedan nevšimol a auto zachytil za zadný nárazník. Majiteľ vozidla Tesly Model 3 tvrdil, že ho autopilot upozornil na hroziacu kolíziu, ale bolo už neskoro. Zároveň sa auto pokúšalo dostať sa zo situácie, no sila ťahača bola priveľké sústo. Kým ťahača zastal, od prvotného kontaktu mala "dvojica" zájsť viac ako 800 metrov.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Wham baam Teslacam

Komentáre k článku


Stream naživo