2021-08-18 15:00:00
Výroba Wolfsburg Covid-19
Ilustračné foto
Zdroj: tasr, dpa

Už len 2 dni a je koniec. Zamestnanci Volkswagenu prídu o kľúčový benefit

Azda sa aj k vám dostalo, že Volkswagen vyrobí viac klobások ako áut, však?

 

A presne s tým súvisí jedna z najväčších tragédií, ktoré sa odohrajú v hlavnom závode Volkswagenu vo Wolfsburgu. Zamestnanci totiž prídu o jeden z najvýraznejších benefitov. Prídu o puto, ktoré ich spája s materskou firmou už od roku 1973. Hlavná kantína prejde k 20. 8. 2021 na úplne vegetariánsku stravu. Tradičná kari klobáska currywurst končí a namiesto klobások, ktoré sa stali originálnymi dielcami Volkswagenu budú v kantíne podávať vegetariánske a vegánske alternatívy.

Tieto alternatívne klobásy a ďalšie potraviny navyše plánujú expanziu a stanú sa potravou pre čoraz väčšie množstvo nových alternatívnych zamestnancov automobilky. To sú tí, ktorí nejedia mäso a jazdia na elektromobiloch.

Zdroj: www.adventuremedia4u.de, www.myheimat.de, elschner2013.alfahosting.org, forums.aussieveedubbers.com,

Volkswagen svojho času vyrábal v domácom závode 7 miliónov klobások ročne. Či táto drastická zmena v prospech znižovania emisií z prasacích prdov bude na prospech produkcii klobások, tak to ukáže až čas.

Za zrušenie tohto drastického rozhodnutia sa prihováral aj Gerhard Schröder, bývalý nemecký kancelár a bývalý člen dozornej rady VW. Jednoducho: klobásky sa v Nemecku berú skutočne vážne. Zatiaľ to ale vyzerá tak, že VW neustúpi a mäso z menu hlavnej jedálne vyradí aj napriek silnému bravčovému lobingu.

Myslím, že na znak solidarity so zamestnancami Volkswagenu by sme si dnes mali dať na poslednú večeru niečo aspoň vzdialene pripomínajúce originálne produkty od mäsiarov z Volkswagenu.

Zdroj: www.adventuremedia4u.de, www.myheimat.de, elschner2013.alfahosting.org, forums.aussieveedubbers.com,

Ale nebojte, nádej (v bravčovinu) zomiera posledná, pretože ostatné jedálne naprieč závodmi Volkswagenu (vrátane Wolfsburgu) budú naďalej ponúkať k vegetariánskym pokrmom aj mäsovú alternatívu. Ale vege carrywurst už v portfóliu produktov značky Volkswagen zostane.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: politico.eu, foodtribe

Komentáre k článku


Stream naživo