2021-07-14 13:25:00
Dongfeng Fearless M50
Dongfeng Fearless M50
Zdroj: Dongfeng

Hummer žije. Nie ten elektrický, ale ozajstný naftový

Hummer, či skôr Humvee naďalej schádza z výrobných liniek.

Nielen ako vojenský, či v budúcnosti elektrický offroad od GMC, ale aj ako osobné vozidlo s mohutným naftovým motorom. Volá sa ale inak. Konkrétne Dongfeng Fearless M50. 

Fearless ako Nebojácny pri tomto aute naozaj platí do bodky. Brodivosť je na úrovni 1,2 metra, cena štartuje na 87-tisíc eur (668 000 juanov). Vnútri je strohá výbava s trochou kože, čierneho plastu a pár ďalších doplnkov. Masívny stredový tunel je presne taký, aký si pamätáme z pôvodného Hummera. 

Žiadna zženštilá automatická prevodovka pritom v aute nie je. Jedine poctivý chlapský manuál. A k tomu  motor s celkovým objemom 4,0 litra. Naftový prepĺňaný motor dosiahne maximálny výkon 147 kW a maximálny krútiaci moment 600 Nm. Predpokladom je, že ide o šesťvalec, pričom vojenská verzia využíva 6,5 litrový V8 naftový motor. Pravdepodobne tak ide o znižovanie emisií... 

Inak, EQ2050 - teda vojenský špeciál môže mať ako 4-stupňový automat, tak 5-stupňovú manuálnu prevodovku. Toľko k tým chlapským a ženským prevodovkám. 

Už z vyššie uvedeného jasne vyplýva, že ako vojenská, tak civilná verzia majú spoločné kosti s pôvodným modelom od AM General, s ktorým Čína od roku 2001 spolupracovala na vývoji svojho obrneného auta. 

Fearless M50 je pritom dvojsedadlový pikap, avšak s celkom zreteľne zachovaným pôvodným dizajnom, mierne šmrncnutým modelom Lamborghini LM002. Isteže má aj pohon všetkých kolies, no do akej miery dokáže všetkými kolesami hýbať aj v ťažkom teréne, nie je úplne jasné. Dongfeng toho našim smerom viac nepustil. A je celkom možné, že k nám sa toto auto dostane jedine s triturbo dvojvalcom s pomocnými šiestimi elektromotormi... Ba nie, toto sa tiež nestane. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Motor1.com

Komentáre k článku


Stream naživo