2021-06-20 11:42:00
Rituálne ničenie zabavených športových
Rituálne ničenie zabavených športových áut
Zdroj: Burreu of Customs PH via FB

FOTO + VIDEO: Bager sa takto pohral s drahými superšportmi. Tu je dôvod

Bager, rýpadlo, buldozér, či vysokozdvižný vozík. Rôzne stroje, rovnaký výsledok. Superšporty zničené.

 

Superšportové a luxusné autá niekedy ťahajú oči bežnej populácii, ktorá musí rozmýšľať nad tým, či je v rodinnom rozpočte dosť financií kúpiť také auto, aj keď je len v hračkárskej podobe.

Sú však takí výmyselníci, ktorí peniaze na extravagantné, superšportové, či aspoň drahé autá majú, záujem platiť dane, odvody a clá nemajú, a tak pašujú. Pašujú nielen autá. A tu udrie kosa na kameň, tu je dôvod, prečo sa na Filipínach pravidelne zbavujú dovezených exotických áut za pomoci kamier, bagrov, buldozérov a vysokozdvižných vozíkov. Drahé autá rozpárajú, rozdupú a celý akt nahrajú za pomoci tamojších médií. Nahraný akt potom slúži celkom politicky, najmä však populisticky ako dôkaz činnosti tamojšej vlády, ktorá už pred rokmi vyhlásila vojnu drogám, nelegálnemu obchodu a zločinu ako takému. Vláda sa pri boji proti vysokej kriminalite a organizovanému zločinu, ba až terorizmu neštíti používať prostriedky zločincov a takéto rituálne ničenie superšportov je tak vlastne len príjemný nedeľňajší program pre deti a slabšie povahy.

Európanovi, dokonca aj tomu pochádzajúcemu spod Tatier, v hlave hneď skrsne myšlienka, či je takéto tyranské zaobchádzanie s automobilmi vysokej hodnoty naozaj nutné. Nedali by sa autá radšej zabaviť a následne vydražiť v dobročinnej akcii? Dali a tamojším vládcom to iste aj napadlo. Problémom takejto dražby je, že nelegálne dovezený automobil získa aukciou punc legálnosti. Druhým súvisiacim problémom je, že sa v takejto dražbe poľahky vyskytne pôvodný majiteľ, či príjemca automobilu, ktorý za „drobný poplatok“ získa svoje auto späť.

Oči motoristického fanúšika slzia ako oči alergika na jar. Treba si pripraviť vreckovku a nasledujúce zábery pozrieť s pokusom o nadhľad. V tejto automobilovej tragédii podľahlo bagru a inej technike 21 exotických automobilov. Medzi nimi sa blysnú také hviezdy ako Porsche 911, McLaren 620R, Lotus, či Bentley a pár ďalších kúskov. Celkovú hodnotu zničených vozidiel úrady odhadli na približne 1 milión eur, z čoho väčšiu časť tvoril celkom nový Mclaren 620R s cenovkou niekde okolo 300 000 eur. Automobily boli zabavené v prístavoch pri rôznych príležitostiach medzi rokmi 2018-2020. Pozrite si viac v galérii. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: FB

Komentáre k článku


Stream naživo