2021-03-23 12:00:00
Mohs SafariKar
Mohs SafariKar
Zdroj: bringatrailer.com

FOTO: Mohs SafariKar je najčudnejšie auto, ktoré dnes na internete uvidíte

Mohs SafariKar je unikát postavený pre poľovníka s vlastným vkusom. Môže byť váš

Mohs SafariKar je jedným z troch prototypov auta stvoreného pre luxusné safari poľovačky. Auto vzniklo v roku 1973 a postavila ho spoločnosť Mohs Seaplane Corporation pôvodom z Madisonu v USA. Nápad na takéto špeciálne auto vznikol v hlave podnikateľa menom Bruce Baldwin Mohs. Spoločnosť postavila na podvozku modelu zvaného International Harvester z roku 1969 dva malosériové modely. Oba prinajmenšom rovnako unikátne. 

Automobil zaujme vizážou, hliníkovými dverami potiahnutými ochrannou penou, ktoré sa vysúvajú z karosérie na koľajniciach, veľkým lesklým grilom s monumentálnou soškou orla. Automobil má klimatizáciu, automatickú trojstupňovú prevodovku, pohon zadných kolies, škrupinové predné tri sedadlá a šesťmiestnú lavicu vzadu. Má veľké plechové kolesá a pneumatiky s bielym lemom. Burgundy, to je pravdepodobne správne pomenovanie vínovočervených koberčekov na palube. Táto farba spolu s čiernou kožou je klasika daného obdobia. Rovnako osemvalcový motor s karburátorom a s dynamikou, ktorú výrobca považoval za adekvátnu. 

Zdroj: bringatrailer.com

Automobil je aktuálne na predaj a bude na predaj ďalšie tri dni. Aukcia skončí 26. marca a momentálne je niekto ochotný za túto špecifickú opulentnú mašinu zaplatiť 53 000 amerických dolárov. Auto po reštaurovaní vyhralo niekoľko súťaží krásy a je to veterán, ktorý zaručene nebude mať aj váš sused. Viac obrázkov nájdete v galérii a samotnej aukcie sa môžete zúčastniť na BringTrailer.com.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo