2021-02-16 10:45:00
V snehovej kalamite vyletel
V snehovej kalamite vyletel z nadjazdu
Zdroj: grab ytb wisn

VIDEO: Vodič dostal šmyk a s autom zletel z nadjazdu. Neuveríte, ako dopadol!

Neuveriteľné okamihy zachytila bezpečnostná kamera umiestnená nad križovatkou. Tomu sa povie zázračná otočka.

Udalosť sa odohrala minulý týždeň vo Wisconsine v USA. Vodič červeného pikapu prechádzal po viacúrovňovej križovatke. Keď sa ocitol v zákrute nadjazdu, stratil kontrolu nad vozidlom a preletel ponad pevnú bariéru, ktorá mala presne tomuto zabrániť. 

Husté sneženie spôsobilo, že sa pri krajnici nadjazdu začal hromadiť sneh. Odhŕňače síce dostali sneh z jazdného pruhu, no čím viac jazdili po nadjazde, tým viac snehu vytlačili po krajoch cesty. Vplyvom zmien teplôt sa odhrnutý sneh topil a namŕzal až sa kopa mäkkého snehu zmenila na ľadovú rampu. Potom už len stačilo, aby sa napadaný sneh znova roztopil, namrzla v zákrute vozovka a rampa na osudový skok bola na svete. 

Automobil po šmyku nevrazil do bariéry, ale preletel ponad ňu, vo vzduchu urobil salto s neuveriteľným obratom a dopadol na kolesá. Pád vozidla z dvadsiatich metrov by obvykle znamenal smrť, respektíve veľmi ťažké zranenia s pravdepodobnými doživotnými následkami. Keď na miesto dorazila policajná hliadka, našla vodiča pri vedomí, bez očividných vážnych zranení, pričom mu ďalší dvaja okoloidúci poskytovali prvú pomoc. Sanitka ho odviezla do nemocnice, no vyzerá to tak, že bude v poriadku, i keď sa jeho ďalší stav v správach nerozoberal. Doma ho čakala polovička s novorodencom. Môže hovoriť o veľkom šťastí. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: ytb

Komentáre k článku


Stream naživo